razvojni_logo_cb_s

Izdano žuto upozorenje za veći dio Hrvatske! – Stiže novi snijeg?

Danas se u većini Hrvatske tijekom poslijepodneva očekuju i sunčana razdoblja, tako da bi dan trebao proći bez oborina. Na Jadranu će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, no još će u prvom dijelu dana na jugu biti oblačnije uz mjestimice malo kiše.  Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na istoku ponegdje i zapadni.

Na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, potom sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Krajem dana će okrenuti na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom između 4 i 9, na Jadranu od 13 do 17 °C.

Sutra će prevladavati oblačno, kišovito i vjetrovito. Mjestimice će na Jadranu i u predjelima uz Jadran biti i obilne kiše. Navečer u gorskim predjelima susnježica i snijeg, javlja DHMZ.

Puhat će umjeren do jak istočni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu vrlo jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu lokalno i istočnjak. Minimalna temperatura zraka od 1 do 4, na Jadranu od 8 do 11, a maksimalna od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 17 °C.

Meteoalarm je za sutra izdao upozorenja za veći dio Hrvatske. Posebno za karlovačku i gospićku regiju izdano je žuto upozorenje zbog kiše i vjetra, a u Gorskom kotaru i snijega i poledice. 

Za cijeli obalni dio Hrvatske upaljen je narančasti meteoalarm zbog mogućih grmljavinskih nevremena, obilne kiše te jakog vjetra.  Jučer je u dijelovima Hrvatske pao snijeg, a najviše ga je palo na Zavižanu (46 cm). U Begovom Razdolju palo je 33 cm snijega, u Delnicama 27 cm, a u Ogulinu i Gospiću 4 cm.