razvojni_logo_cb_s

Novak Đoković na tržište plasirao dva nova vina

Nakon dužih najava i isčekivanja vina iz vinarije Đoković pojavljuju se na policama vinoteka i vinskim kartama restorana. Najbolji teniser svijeta sa svojom obitelji u Šumadiji, pored Aranđelovca prije 7 godina pokrenuo je poslove na pokretanju moderne vinarije. Prva dva vina iz njegove vinarije već su predstavljena, a Goran Đoković, direktor vinarije i stric od novaka Đokovića ističe najvažnije stvari u ovom projektu.

„Ima puno izazova,ali trudimo se da u ovom poslu postignemo maksimum, kao i u svemu. Ni Novakov svaki udarac reketom nije savršen,ali on je najbolji na svijetu“ govori Goran Đoković.

Novakov vinograd ima 6 hektara , na tri hektara su bijele, a na tri crne sorte. Uz šardone, posađeno je vrlo malo i vionjea koji šardone dođe kao začin.

Kako kažu u vinariji Đoković, odluka da se sade baš ove vrste ima veze sa osobnim ukusom Novaka Đokovića koji baš voli ove vrste. U prvoj nerbi u prodaju je pušteno 8.500 flaša vina, a u slijedećoj količina će biti dvostruko veća. Projektirani kapacitet njegove vinarije je oko 60.000 litara godišnje. Ističu da su već odvojene i veće količine za izvoz i globačnu distribuciju, a veleprodajne cijene ovog vina se kreću između 30 i 35 eura.

Vinarija Đoković još nije opremljena za vinski turizam. Trenutno je završen samo proizvodni dio a sadržaji za posjetitelje biti će uređeni uskoro.