razvojni_logo_cb_s

Bogat adventski program u Fužinama

Općina Fužine je ove godine pripremila poseban adventski program. Ovog vikenda, u subotu 17. prosinca najmlađe posjetitelje očekuje“Dan u laboratoriju Djeda Mraza”. U edukativno-znanstvenoj predstavi Djed Mraz će, uz pomoć znanosti, dati odgovore na neka od kompliciranih pitanja.

Naime, Djed Mraz svake godine primi mnoštvo pisama s bezbroj različitih upita i želja. No, neke želje su poprilično zahtjevne. Kako izraditi vlastitu raketu? Kako napraviti vulkan? Kako napraviti gigantske balone? To su samo neka od pitanja na koje će dati odgovore Djeda Mraz razigranom društvu najmlađih posjetitelja u Goranskom božićnom selu u Fužinama.

Predstavu vodi Miro Čabraja, glumac i vlasnik kazališta La La Land koje je u osam godina rada produciralo osam kazališnih komada. Kazalište popularizira znanost i umjetnost te želi pridonijeti ljepoti i radosti djetinjstva svojih polaznika.

Radionica počinje u 14 sati, a nakon ovog fantastičnog laboratorija radosti i veselja uživat će se i u nastupu plesne skupine Marigold. U 15 sati dijelit će se i božićni darovi, a iza toga djeca će se družiti s vilama i vilenjacima iz Šumske bajke u okviru tematske kreativne radionice koja traje sve do 17 sati.

U subotu, u jutarnjim satima bit će organiziran šahovski turnir Sv. Nikola za djecu do 16 godina. Turnir se održava u Domu kulture u Fužinama, a uspjeh će se nagraditi medaljama za osvojena prva tri mjesta.

U nedjelju, 18. prosinca u Goranskom božićnom selu posjetitelji će uživati u nastupu tamburaša Zrinski. Od 14 sati na rasporedu je kreativna radionica za djecu “Izrada ukrasa za božićno drvce” koju vodi Antonia Čop. Najmlađi sudionici će uz pomoć voditeljice izrađivati božićne dekoracije za bor. Izabrat će svoj željeni motiv i salveta tehnikom ukrašavat će drvenu podlogu. Svi će se ukrasi izrađivati od prirodnih materijala, a na ukrasima će moći istaknuti lijepe želje.