razvojni_logo_cb_s

Razvojni portal u azilu za napuštene pse!

U neposrednoj blizini Doboja,u selu Prisade prije desetak godina izgrađen je azil za napuštene pse.Nastao je iz nesebične ljubavi obitelji Đorđević koja je neželjenim i napuštenim psima pružila utočište.

Dobili su tople boksove,veliki prostor za istrčavanje,bazenčić, karantin za mlade pse.

Naša pseća obitelj je nekontrolisano rasla,najčesce zbog nesavjesnih vlasnika,koji su nemilosrdno ostavljali pse koji su im postali teret,a posebno štence koji bez majke nisu imali nikakvu šansu za život. Prisjećaju se vlasnici azila.

U ovih deset godina psi iz azila Đorđević našli su stalni boravak u Finskoj,Engleskoj,Njemackoj,a vrlo malo ih je ostalo u našoj najbližoj okolini.

Džana,Lepi,Šargo,Mali,po kojima je azil bio prepoznatljiv proživjeli su lijepo svoj pseći život u složnoj i velikoj psećoj zajednici.Uvijek ih se sa ljubavlju prisjećaju vlasnici azila, a i svi koji su imali priliku da posjete azil.

Obitelj Đorđević ne sumnjamo da su mnogo dobri ljudi jer oni trenutno brinu oko 200 napuštenih pasa.

Za kraj su nam poručili da volimo životinje i brinemo o svojim ljubimcima i kad smo u prilici da napuštene pse nahranimo ili pozovemo najbliži azil i ljude koji mogu da pomognu,

jer upravo njima psi daju snagu i motiv da se bore za sve.

„Kad osjetimo topli pseći dah,pogledate u njihove pametne,iskrene oči,osjetimo snagu da i dalje nastavimo i borimo se za svaku njuškicu, mi ne znamo reći” ističu članovi obitelji Đorđević.