razvojni_logo_cb_s

Majka borac: u trudnoći otkrila rak, a danas vodi zdrav način života i uživa u svakom danu

Nastasja Nedimović je mlada majka kćerke Nie i sina Vuka, nekadašnja reprezentativka u vaterpolu,
danas influenserica na polju zdravog životnog stila i kako sama kaže „cancer survivor“ koji u javnosti
predstavlja glas oboljelih od raka.

Samo dan nakon što je rodila sina Vuka, Nastasja se suočila sa teškom istinom, saznala je da ima rak koštane srži i borbu protiv zloćudne bolesti je počela preko noći.

Istakla je da su joj kosti bile veoma krhke i da je tokom porođaja došlo do preloma rebara i grudne kosti. Sina Vuka su nakon poroda odveli u dječiju bolnicu gdje je proveo 20 dana potpuno sam, uz posjete supruga Nemanje koji je mogao da ga vidi samo preko stakla. Prvi put je vidjela sina uživo nakon nekoliko mjeseci.

Tokom borbe Nastasja je ostala nepokretna: „ Strašno je ostati nepokretan svakome, ali dodatno otežava činjenica da si trudna i mlada, ceo život veoma aktivna i sportista. To je nešto za čega ti zaista treba jaka glava“.

Na pitanje šta su najveći strahovi tokom tog perioda odgovorila je: „ Najveći strah bio je da moja dijeca odrastaju bez majke i da me Vuk nikada neće upoznati“.

Istakla je da joj je najveću snagu u borbi protiv zloćudne bolesti pronalazila u svojoj obitelji, ali i u sebi jer posjeduje ogromnu volju i želju za životom. „Naše zdravlje je naš život. Ne trebamo olako shvatati zdravlje pogotovo u poslednje vrijeme kada je rak, nažalost, postao svakodnevnica mnogih ljudi širom svijeta“.

Nastasja je danas postala zagovornica zdravog načina života, što se odnosi na ishranu i redovno vježbanje, dodala je: „ Od svega zdravog u zdravom životnom stilu, najbitnije je živeti u potpunom miru i sreći sa samom sobom“. Na svom instagram profilu svakodnevno objavljuje recepte i načina zdrave ishrane i fotografije porodice koja se izborila za srećan život.