razvojni_logo_cb_s

 Zatvaraju svi McDonald’sovi restorani u Bosni i Hercegovini

Lanac restorana brze hrane McDonald’s će, nakon punih jedanaest godina, prestati s radom u Bosni i Hercegovini (BiH), budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala.

“Da, istina je! McDonald’s prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju”, rekao je za Hinu donedavni zaposlenik lokalne franšize McDonald’sa.

Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom prosinca naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald’s restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola milijuna eura.

Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald’s, no nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

Dobro upućeni mediji navode da je nakon te presude i niza utvrđenih nepravilnosti i kriminala, uprava kompanije za Europu McDonald’s raskinula ugovor s lokalnom franšizom, zbog čega se niz restorana kojesu otvorili u Sarajevu i Mostaru zatvara od danas.