razvojni_logo_cb_s

“Uvek sa decom” –  udruzenje koje pomaže oboljeloj djeci od zloćudnih bolesti

Udruženje iz Beograda pod nazivom “Uvek sa  decom” već dugi niz godina pomaže oboljeloj djeci od zloćudnih bolesti. Djeca su smještena na Institutu za onkologiju i radilogiju Srbije. Članovi udruženja pored liječnika, medicinskih sestara, psihologa, vaspitača organiziraju mnoge aktivnosti mimo medicinskih terapija.

To je udruženje koje svim srcem i dušom pomaže djeci koja su se našla u toj  situaciji. I oni se trude da ne tuguju nad sudbinom djece nego pokušavaju da djeca iz tih trenutaka izađu zdrava i što jača. Takodjer oni svakodnevno apeliraju  na sve ljude dobre volje da ne zaborave na djecu. 

Do sada su uradili mnogo akcija za pomoć i podršku djeci.  Posjeta pjevača, glumaca, sportaša samo su neke aktivnosti udruženja kako bi uljepšali dane djeci. Redovno ih obraduju sa poklonima i donacijama ljudih dobrog i velikog srca. To nije sve, a oni iz dana u dan pozivaju i druge ljude da se pridruže i pomognu. U sklopu udruženja postoji i  stan nazvan roditeljski kutak. Djeca koja dolaze na lijecenje iz unutrašnjosti mogu da borave ili vikend van bolnice provedu upravo tu zajedno sa svojim roditeljima i članovima udruženja koji su uvek tu za sve. 

Njihovu stranicu na instagramu i fejsbuku možete da zapratite i to je jedan od vidova pomoći, a tamo se stalno predstavljaju nove  akcije i na koji način svi mi po  možemo da pomogneo da olakšamo djeci koja su se našla u takvoj situaciji. Jer samo sa vjerom i pozitivnim stavom i zajedničim snagama možemo i ovakve probleme riješiti i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

https://instagram.com/sa.decom?igshid=OGQ2MjdiOTE=