razvojni_logo_cb_s

Astrološki kutak: Sezona Vodolija

U astrologiji Vodolija je jedanaesti znak po redu, njihova vladajuća planeta je Uran, njihova snaga se definira kroz utjecaj jakih mentalnih sposobnosti i moć kreiranja stvarnosti. 

Sezona ili vladavina ovog znaka počinje 20. siječnja kada Sunce ulazi u znak Vodolije i traje do 18. veljače 2023. godine. U tom periodu Sunce prolazi kroz ovaj znak i donosi velike promjene svima nama, jer će napraviti konjukciju sa Saturnom u Vodoliji što će označiti kraj jednog kompliciranog perioda vladavine Saturna u znaku Vodolije. To je period koji je počeo u ožujku 2020 godine kada je Saturn ušao u znak Vodolije i donio Vodolijama i Lavovima veoma izazovne životne odluke i komplicirane situacije u ljubavi . Vodolije su bile pod jakim negativnim uticajem ovog Saturna ali i pod utjecajem kvadrata Saturna i Urana. Tokom veljače najvažnija odluka svih Vodolija jeste da nauče da je oproštaj veoma važan čin u njihovom emotivnom životu. A za Lavove važna je činjenica da će zbog Saturna konačno moći da aktiviraju mnoge emotivne i poslovne odluke. 

Kada je Sunce u znaku Vodolije tada se svi osjećamo mnogo slobodnije, otvorenije pokazujemo svoje mišljenje i znamo šta nam je činiti kada su u pitanju odnosi na poslu i odnosi sa prijateljima. 

Vodolija kao znak pripada fiksnom kvalitetu, a kao element pripada zračnim znacima. 

Vodolija kao ličnost je po prirodi veoma nezavisna i ekstremna u svom ponašanju, a njena najveća mana je njena potreba da stalno mijenja svoje ponašanje. Promjene u ponašanju nemaju nikakve veze sa drugim ljudima, već je to dio karaktera i ogromna želja da se stalno razlikuju od drugih. Osobni stav prema poslu je veoma diskutabilan jer Vodolije mogu biti istovremeno jako posvećene poslu a sa druge strane imaju ogromnu potrebu za svojom osobnom slobodom. Kada je u pitanju ljubav, Vodolija rijetko kada pokazuje svoje prave emocije i potrebno joj je mnogo vremena da se nekome zaista posveti do kraja. Kada su u pitanju prijateljski odnosi najbolje se slaže sa Lavovima i Blizancima, a kada je u pitanju ljubav, najbolje se slaže sa  Ribama i Strijelčevima.