U nastavku vam donosimo recept za kotlovinu po kojem će vam ispasti savršena svaki put.
Sastojci
Broj porcija
8
1 kgsvinjskih kotleta
4batka sa zabatkom
1 žličica soli
½ žličicemljevenog papra
½ žličicedimljene paprike
¼ žličicekumina
80 gsvinjske masti
600 gkranjskih kobasica
600 gkrumpira
3 češnja češnjaka
2 žličiceslatke paprike mljevene
350 gluka
200 gsvježe crvene paprike
150 mlbijelog vina
1 lgoveđeg temeljca
Priprema
1Začinite meso
Kotlete i piletinu začinite soli, paprom, dimljenom paprikom i kuminom te ostavite stajati oko sat vremena. Luk narežite na pola te ga nasjeckajte na ploške. Papriku narežite na veće kockice. Krumpir narežite na kriške.
2Pržite meso
Kotao u kojem ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte. Dodajte mast, a zatim na njoj popržite kotlete, piletinu i kobasice.
3Dodajte povrće
Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku. Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu.
4Kuhajte meso
Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Kratko promiješajte i podlijte vinom. Ponovo kratko promiješajte i podlijte temeljcem. Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša, oko 50 minuta.
5Dodajte krumpir
Meso izvadite na rub, a u umak d