razvojni_logo_cb_s

Kotlovina – recept

U nastavku vam donosimo recept za kotlovinu po kojem će vam ispasti savršena svaki put. 

Sastojci

Broj porcija

8

1 kgsvinjskih kotleta

4batka sa zabatkom

1 žličica soli

½ žličicemljevenog papra

½ žličicedimljene paprike

¼ žličicekumina

80 gsvinjske masti

600 gkranjskih kobasica

600 gkrumpira

3 češnja češnjaka

2 žličiceslatke paprike mljevene

350 gluka

200 gsvježe crvene paprike

150 mlbijelog vina

1 lgoveđeg temeljca

Priprema

1Začinite meso

Kotlete i piletinu začinite soli, paprom, dimljenom paprikom i kuminom te ostavite stajati oko sat vremena. Luk narežite na pola te ga nasjeckajte na ploške. Papriku narežite na veće kockice. Krumpir narežite na kriške.

2Pržite meso

Kotao u kojem ćete pripremati kotlovinu dobro zagrijte. Dodajte mast, a zatim na njoj popržite kotlete, piletinu i kobasice.

3Dodajte povrće

Kada je meso dobilo lijepu boju dodajte nasjeckani luk i papriku. Kratko sve popecite pa meso izvadite na rub tanjura za kotlovinu.

4Kuhajte meso

Povrće popržite dok malo ne omekša, pa dodajte nasjeckani češnjak i mljevenu papriku. Kratko promiješajte i podlijte vinom. Ponovo kratko promiješajte i podlijte temeljcem. Kad tekućina zakuha vratite meso i kuhajte dok meso ne omekša, oko 50 minuta.

5Dodajte krumpir

Meso izvadite na rub, a u umak d