razvojni_logo_cb_s

Zabranjen koncert u Puli

Nedavno smo najavili veče narodne muzike u Puli za 25.03.ove godine na kojoj su trebali nastupiti Ana Bekuta, Dragan Kojić Keba, Duško Kuliš i Zorana Mićanović. Iako su karte već bile gotovo rasprodate jučer je stigla vijest da je gradonačelnik Pule Filip Zoričić. Tu informaciju je potvrdio i sam gradonačelnik.

Zoričić je naknadno za Glas Istre prokomentirao navode promocije Hiljadarka. “Istina je da sam posve nedvosmisleno i jasno rekao da se u javnom prostoru grada Pule i u objektima kojima upravlja Grad koncerti ovakve vrste neće održavati i da mislim da ovaj glazbeni izričaj ne pripada našem podneblju, duhu i mentalitetu grada”, tvrdi Zoričić.

“To je jedini i isključivi razlog zbog kojeg sam donio ovu odluku. Za ovaj događaj nismo znali na vrijeme, niti resorna pročelnica za društvene djelatnosti i mlade niti ja, inače bih odluku donio ranije. Vijest je došla do mene u trenutku kada se u INK obilježava 75 godina KUD-a Lino Mariani i sjećanje na Nella Milottija, događaj koji je pokazao na koji način moramo čuvati građanski duh grada, europsku i mediteransku Pulu”, nastavio je. 

“Moja je dužnost biti otvoren prema svima, a u javnom prostoru, dok sam ja gradonačelnik, promovirat ćemo i čuvati identitet građanske, europske i mediteranske Pule, sa svim njezinim bogatim multikulturalnim i multietničkim vrijednostima”, ističe Zoričić. 

Nakon ove odluke ljubitelji narodne muzike iz ovog dijela Hrvatske će ostati uskraćeni za koncert kojeg su dugo očekivali.