razvojni_logo_cb_s

Parfemi za proljeće

Sedam parfema koji nas podsjećaju da je proljeće iza ćoska.

I prije zvaničnog datuma zima je pustila svoju odjavnu špicu i dopustila omiljenom godišnjem dobu da nas pomiluje prvim toplim zracima. Novi parfem najavljuje novi početak, a upravo je to ono što nam je potrebno. Proljetni parfemi su lagani, prozračni, živahni, najčešće umotani u cvjetne note. Ako želite da vam parfem traje duže podsjećamo na tri savjeta:

1: Ne trljajte kožu na zglobovima nakon nanošenja parfema,

2. Manje je više,dovoljna su 2-4 prskanja,

3. Izbjegavajte zadimljene prostorije i klasične cigarete. A u nastavku otkrijte najljepše proljetne parfeme. 

Byredo Pulp – miriše na domaći pekmez napravljen u rano proljeće kada su jutra još hladna, a dani topli. Mješavina zrelih voćnih nota u kojem dominiraju smokva i crna ribizla,pomješana sa cvjetovima cvijeta breskve i dodirom vlažne šume, ostavljajući svjež i svjetlucav mirisni trag.       

Juliette Hast A Gun Sunny Side up. Kombinirajući note sandalovine i kokosovog mlijeka kreatori ovog parfema učinili su sandalovinu još kremastijom. Tu je i gurmansko cvijeće – vanilla,jasmin i kokos.             

Le Labo Santal 33. Sandalovina, blaga koža i kedrovina stvaraju svježe zelenilo savršeno za proljetne noći. Čak iako vam se ne svidi na prvu njegov ženstveniji mirisni trag sa mješavinom irisa i ćilibara osvojit će vas par sati kasnije.                   

Tom Ford Metallique. Za dame sa sofisticiranim,luksuznim stilom i ukusom koji od parfema žele više.        

Tom Ford Black Orchid. Kažu najbolji Fordov parfem. Sadrži rum, med, vanilu plus drvenasto cvjetne note.                                                                     

Yves Saint Laurent Libre Intense. Intens verzija je je dublja od prve verzije ovog parfema. U početku slatka i topla kao puder , a kasnije aromatična poput starih mirisa.    The Different Company Rose Poivree. Svaka boca ovog parfema u svojoj kompoziciji sadrži najmanje 200 latica ruže Damascena i Centifolia. Takodjer, sadrži biber, korijander sa kombinacijom drveta i mošusa. Teško da će se naći bolji parfem od ruže na tržištu.