razvojni_logo_cb_s

Pluton u Vodoliji – individualne promjene

Ako želimo da znamo šta to utiče na pojedinca i kako se razvija individualnost, najbolje vidimo kroz analizu znaka Vodolije. Vodolija je znak buntovničkog ponašanja, oslobađanja onoga što je bilo staro, što je dio prošlosti, ulazak u neke nove i nepoznate sfere koje nam donosi sadašnji trenutak. 

Pluton je planeta dubokih transformacija koje stižu spolja, jer je to transcendentalna planeta koja je veoma spora u smislu promjena ali te promjene koje pokrene i donese – to je nešto što dugo ostaje i ostavlja velike tragove na pojedinca. 

23. ožujka Pluton ulazi u znak Vodolije. Dolazimo do INDIVIDUALNOSTI. Pokreće se ideja da je važan pojedinac, njegovo pravo da bude svoj i samostalan u načinu sagledavanja svog života. 

Pluton je najsporija planeta u astrologiji i dok je boravio u znaku Jarca donio je mnogo toga što je usporilo pojedinca i mnogo toga je bilo pod određenim kalupom ponašanja i djelovanja. 

Sada prelaskom u znak Vodolije vraća se uloga onoga što mi zaista jesmo, ko smo, najvažnije je biti posvećen sebi i istražiti sopstvenu odgovornost.

Znaci koji će najviše osjetiti direktno uticaj ovog Plutona jesu : Lavovi, Bikovi, Škorpije i Vodolije. Ovi znaci će imati osjećaj da se dešavaju stvari koje ih mjenjanju i tjeraju da se transformišu mnogo dublje i mnogo brže nego što očekuju i žele. Neće moći da kontrolišu ono što im se dešava i vjerojatno mnogi od njih će imati priliku da po prvi put se izbore za sebe i svoje stavove u životu.