razvojni_logo_cb_s

Zašto je travanj važan za Blizance, Vage i Vodolije ?


U astrologiji imamo četiri elementa. To su vatra, voda, zrak i zemlja. Svaki element je veoma poseban zbog svojih osobina. Vatreni znaci Lav, Ovan i Strelac su poznati po svojoj nepresušnoj energiji, a vodeni znaci Rak, Ribe i Škorpije su poznati po svojim dubokim emocijama. Zemljaci znaci Bik, Djevica i Jarac su poznati po svojoj strpljivosti a zračni znaci Blizanci, Vage i Vodolije uvijek donose komunikaciju koja im rješava sve u životu. 

U travnju Venera će 11. travnja preći u znak Blizanaca i zračnim znacima pravi dobre aspekte – što je mogućnost dobrih odluka posebno u vezi ljubavi. 

Venera u znaku Blizanaca donosi mogućnosti se razriješi sve ono što je bilo napeto unazad nekoliko mjeseci dok je bio Mars u Blizancima. Najvažnije je voditi računa o tome kako i koliko možemo da kontroliramo svoje emocije i ono što nosimo unutar sebe. 

Blizanci će konačno osjetiti rasterećenje jer Venera u njihovom znaku donosi veliku odluku posebno posle 15. travnja. Najvažnije je biti spreman na kompromis iako to se u ljubavi podrazumijeva. 

Vodolije će imati priliku da rješavaju odnose na najbolji mogući način za sebe. U ovom trenutku najveći podvig jeste biti posvećen i vjeran svom partneru. Vodolije koje su u podznaku Lav ili Škorpija mogu imati velike ljubavne preokrete. 

Vaga kao znak je rođena za ljubav i za sve što ima veze s ljubavlju. Ovaj period je veoma izazovan zbog Sunca u znaku Ovna i zbog problema koji može biti veoma aktivan do kraja mjeseca.