razvojni_logo_cb_s

Uvodi se nova potpora u cilju aktivacije što više zapuštenih hektara

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković najavila je da će Ministarstvo izdvojiti sredstva za novu vrstu potpora čiji je cilj aktiviranje što većeg mogućeg broja zapuštenih hektara.

Hrvatski poljoprivrednici znaju koristiti sredstva iz europskih fondova”, izjavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković na dodjeli 81 nova ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja vrijednih 11,1 milijun eura.

Tome je, rekla je, dokaz iskorištenje omotnice Programa ruralnog razvoja i 2,8 milijardi eura odobrenih sredstava za ulaganja koja unapređuju hrvatsku poljoprivrednu proizvodnju, ali i doprinose kvaliteti života ruralne zajednice.

“Dodijeljenim ugovorima će se sufinancirati projekti malih i mladih poljoprivrednika, ulagati u voćarstvo, sjemensku i rasadničarsku proizvodnju, tov svinja i mliječno govedarstvo te skladišne kapacitete za žitarice i uljarice, kao i obnovljive izvore energije te modernizaciju drvoprerađivačke proizvodnje”, navela je. 

Također, istaknula je da će Ministarstvo poljoprivrede izdvojiti sredstva za novu vrstu potpora u cilju aktivacije što je većeg mogućeg broja zapuštenih hektara privatnog poljoprivrednog zemljišta.