razvojni_logo_cb_s

Ambasador srpske trube Dejan Petrović dolazi u Rijeku

Rijeka – Nakon što je tijekom svojih šest godina postojanja putovao po raznim lokacijama u Rijeci, ovogodišnji Porto Etno festival vraća se, vjerojatno i trajno, u prostor Exportdrva. Vikend koji ljubitelji ovog međunarodnog festivala svjetske muzike i gastronomije moraju zaokružiti na kalendaru je onaj od 1. do 3. lipnja, a najavljen je i prvi izvođač – u petak, 2. lipnja nastupa ambasador srpske trube Dejan Petrović sa svojim Big Band orkestrom!

Prepoznatljivi zvuci truba, gitare i dobar groove osobna su karta ovog benda, čija se glazbena podloga može čuti i u velikom broju filmova Emira Kusturice. Orkestar Dejana Petrovića postoji od 1996. godine, a njegov osnivač i mentor bio je Mića Petrović, legendarni majstor trube iz Srbije. Bend 2006. godine mijenja koncepciju i prvobitnoj postavi puhačkih instrumenata priključuju se klavijatura, bubanj, perkusije i ženski vokal, te nastaju prvi koraci Big Banda uz stvaranje potpuno novog zvuka. Uskoro im se priključuju gitara i muški vokal, te bas gitara. Dejan Petrović i njegov Big Band orkestar ne biraju strane i žanrove, ne brinu o muzičkim pravcima, nego jednostavno rade ono što vole i što najbolje znaju – dobru muziku. Dejan Petrović Big Band u Rijeku dolazi uz pomoć udruge Primorski pijat.

S Porto Etno festivalom u Exportdrvo dolazi i uvijek popularni gastro program kojeg nose predstavnici manjina koje djeluju u Rijeci i županiji. U subotu 3. lipnja gastro-znatiželjnici moći će isprobati njihove brojne nacionalne gastro-specijalitete, sve začinjeno s folklornim nastupima.