razvojni_logo_cb_s

Manastir Tumane – svetinja gdje se događaju čudesne stvari

Manastir Tumane je mjesto gdje se svakodnevno dešavaju čudesne stvari. Nalazi se u Braničevskom okrugu, 12 kilometara od Golupca, u blizini Golubačke tvrđave i 130 km od Beograda. Okružen je predivnom prirodom. Ljudi različitih vjeroispovijesti dolaze u Tumane da upute molitve za ozdravljenje i svoje životne probleme. Svake godine je sve više vjernika koji se mole svetom Zosimu i Jakovu. I sve je više iscjeljenja i od najtežih bolesti, što dokumentuju i medicinski nalazi. Vjernici manastir Tumane zovu i Djerdapski Ostrog. Vrata crkve su uvijek otvorena, a vikendom na bogosluženju bude i po nekoliko hiljada ljudi,koji ne mogu svi da stanu u crkvu nego ispred crkve slušaju bogosluženje.

U stijenama,u gustoj šumi nalazi se isposnica svetog Zosima Tumanskog, gdje je ovaj svetitelj živio i molio se. Ovdje dolaze vjernici da se pomole za zdravlje a najviše pomaže za osobe koje imaju probleme sa vidom.  

U manastirskom ljetopisu zapisani su mnogi slučajevi čudesnih iscjeljenja,od karcinoma, leukemije, nečistih sila, pomoć osobama koje ne mogu imati djece, itd. Manastir je otvoren svakog dana od 08 do 17 h. Prilozi za pominjanja manastira mogu se poslati na manastirski račun: 205-63156-61- post net: Otac Petar Bogdanović Manastir Tumane,12223 Golubac.