razvojni_logo_cb_s

Elizabeta Ždralo – od ostavljene bebe do uspješne žene u San Diegu

Nakon priče o Milici Mršulji, djevojci koja je kao beba ostavljena pored jednog kontejnera u Gnjilanu, na Kosovu i Metohiji, da bi kasnije bila usvojena od jedne obitelji iz Leskovca, a danas je uspješna žena, majka, glumica i TV autorica na jednoj leskovačkoj televiziji, medijima se javila djevojka sa sličnom sudbinom.

Radi se o Elizabeti Ždralo iz San Djega u Kaliforniji (SAD), po čijoj bi se životnoj priči mogao snimiti film.

– Moje ime je Elizabeta. To ime su mi dali moji roditelji, koji su me usvojili kada sam bila vrlo mala. Ne znam da li mi je žena koja me je rodila dala neko ime, jer je nikad nisam upoznala. Rođena sam u zimu, u martu 1993. godine na Kosovu i Metohiji, u Gnjilanu. Našli su me ostavljenu u podrumu jedne stambene zgrade. Odnijeli su me u lokalnu bolnicu, gdje sam provela tri mjeseca. Onda su me prebacili u Zvečansku u Beogradu, gdje sam ostala sve dok me nisu usvojili. Imala sam tada nešto malo više od devet mjeseci – započinje svoju priču Elizabeta.

Ona kaže da nikada nije upoznala svoje biološke roditelje, ali su joj sve to nadoknadili i ljubav pružili oni koje zove majkom i ocem, Radmila i Rade Kasić.

– Moji roditelji su se upoznali u Čikagu. Moj tata je bio fudbaler, rođeni Dalmatinac, koji je nažalost preminuo prošle godine. Majka mi je iz Leskovca, kao i majka Milice Mršulje. Njih dvoje nisu mogli da imaju djecu, pa su mene usvojili. Cijela procedura je uzela dvije godine. Simbolika je u tome što su njih dvoje dobili dozvolu da mogu usvojiti dijete na dan kad sam ja rođena. Moja majka je tada razgovarala sa princezom Elizabetom Karađorđević, koju u Srbiji znaju kao Jelisavetu, i ona im je mnogo pomagla da me usvoje. Po njoj sam i ja dobila ime Elizabeta. Do tada sam imala samo prezime Subotić, koje su mi dali u bolnici u Gnjilanu, jer sam pronađena u subotu, 6.marta – navodi ona.

Odmah po usvajanju, 1994. godine Elizabeta je sa roditeljima otišla da živi u Ameriku, u grad San Dijego. Tamo su je dočekale televizijske kamere i medijska pažnja.

Kad je odrasla i postala svjesna počela je da se interesira i krenula u potragu za svojim biološkim roditeljima.

– Te 2016. godine sam potragu prvo počela na Fejsbuk grupama. Nisam ih našla, ali sam pronašla grupu ‘Ostavljena djeca’ i na njoj upoznala Milicu Mršulju, sa kojom sam počela da se dopisujem. Ispostavilo se da smo obje rođene i ostavljene od strane bioloških roditelja u istom gradu, u Gnjilanu, što nas je zbližilo. Nakon toga smo se i osobno upoznale u Beogradu, u rujnu iste godine, kada me je ona dočekala na aerodromu. Od tada se družimo – kaže Elizabeta Ždralo, koja nikada nije zaboravila mjesto gdje su joj kao bebi pružili svu neophodnu njegu.

Posljednje dvije godine ona je uspjela da se probije i kao uticajna influenserka u San Diegu, koja na društvenim mrežama promovira hotele, restorane, modne brendove.

– Volim svijet ispred kamera i dobro mi ide taj posao, a i drugi kažu da se odlično snalazim. Medicinska sestra sam od 2015. godine. Trenutno radim sa djecom i paralelno idem u školu jer želim da napredujem i postanem viša medicinska sestra, što bi trebalo da se desi sljedeće godine – priča ona.