razvojni_logo_cb_s

Kako otkriti vlastiti potencijal?

Ulaskom u Novu godinu budi se motivacija da se uvedu nove promjene u vlastit život, jer ona simbolizira novi početak i nadu za ostvarenje vlastitih snova. Svi mi posjedujemo neke želje i planove koje bismo htjeli ostvariti. No, njihova realizacija dugotrajan je proces i nije uvijek najuspješnija.

Da bismo omogućili njihovo ostvarenje, moramo sjesti i dobro razmisliti što uistinu želimo od života. Ali, najvažnije od svega jest aktivirati vlastitu radoznalost, koja je zapravo put ka otkrivanju i ostvarenju vlastitog potencijala. Nikada nije kasno započeti osobno putovanje samorazvoja. Bitno je ne plašiti se promjena koje dolaze, jer uz njih rastemo, razvijamo se i probijamo vlastite granice. Sami sebi smo prepreka ako sumnjamo u svoje sposobnosti. Ključ uspjeha ležu upravo u nama samima i sve što trebamo jest koncentrirati se na vlastiti cilj, usredotočiti na osobni razvoj, zaboraviti na prošlost i okrenuti se budućnosti.

Isto tako, bitno je naučiti kontrolirati vlastite misli i emocije, jer u njima je sva moć naše sposobnosti. Kako se kaže, sve se odvija upravo ondje gdje je usmjerena naša energija i motivacija. Stoga, manje sumnje i više vjere pomoći će u otkrivanju i aktivaciji vlastitog potencijala.

Ciljevi koje želimo postići na putu samorazvoja razlikuju se jer svatko posjeduje različite preference i želje koje ih pokreću i tjeraju naprijed. Za pojedince to može biti potraga za nekom vrstom ispunjenja u životu, kao što to za poduzetnike može biti velika želja za poslovnim uspjehom.

Budući da životne promjene zahtijevaju izlazak iz trenutne situacije, ovo nije proces koji se ostvaruje i odvija u našoj komfor zoni, već nas poziva na predanost i povezivanje s onima koji nas potiču na rast, a ne suprotno. Naravno, ovdje postoje žrtve s kojima se moramo suočiti kako bismo se transformirali i trajno utjecali na našu egzistenciju.

Iako se svi razlikujemo i svatko je individua za sebe, u otkrivanju vlastitog potencijala pratimo iste korake, a to su; spremnost da se suočimo s vlastitim strahovima, promijenimo dosadašnji kut gledanja, nađemo podršku na putu samorazvoja i fokusiramo se na ono što doista želimo.