razvojni_logo_cb_s

Trideset godina pjesme “Devedeset dana” Paška Handanovića

“Devedeset dana” razmrdala je karijeru Paška Handanovića. Do tada je bio dvojkaš iz muzičkog jata Novice Negovanovića, a kada je prevladao trend bržih pjesama Paško je imao odgovor.

– “Devedeset dana” mi je produžila vijek. Zahvaljujući maestru Mići Nikoliću snimio sam megahit, i to u ludilu rata i hiperinflacije. To je svakako moja najskuplja tezgaroška pjesma. Unio sam u nju i dio sebe, i kad je pjevanje i kad je melodija i kad je tekst u pitanju – kaže Paško Handanović.

Prvu verziju pjesme “Devedeset dana” Paško je snimio 1994. godine za produkciju Diskos, a desetak godina kasnije pjesmu je presnimio za produkciju Renome.

– Bilo je tu izdanja, reizdanja, snimanja, presnimavanja. Snimali je i znani i neznani. Eto, ta pjesma se onarodila i odvojila od mene. Pjevaju je i krajiške grupe, snimaju je “Sinovi Manjače”, Muki Fuljanin i mnogi drugi.

– Kolege presnimavaju originale sa obrazloženjem da tako oživljavaju i poguravaju pjesmu. Iskreno, mislim da sam dobro pogurao “Devedeset dana”, tako da pjesmi nije trebala pomoć da se zalaufa istako je Paško.