razvojni_logo_cb_s

Petrovdan kao simbol okupljanja naroda Like

Petrovdan je kroz sve ove godine postao simbol okupljanja naroda jednog dijela Like, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Bez obzira gdje su ih životni putevi vodili kroz sve ove godine svi su baš oko ovog datuma planirali i godišnje odmore kako bi 12.07. bili u svom zavičaju.

I tako je oduvijek. Nakon nekoliko godina pauze u poslijeratnom periodu, sa dobrom organizacijom, Petrovdan je opet kroz nekoliko godina zauzeo mjesto koje mu pripada i počeo je okupljati na tisuće ljudi. Ono što je sigurno je da će ostati zapamćeno da se Petrovdan jedne godine održavao na dvije lokacije sa čak 7 izvođača. I najveća imena estrade su prodefilovala kroz jedno malo selo pored Vrhovina, a mi podsjećamo samo na neka imena kao što su: Lepa Lukić, Mitar Mirić, Vera Matović, Ljuba Lukić, Brane Paić, Milorad Gagić, Savo i Ljubiša, Džimi Stanić.

Zahvaljujući ovoj manifestaciji, Brane Paić je snimio i spot sa kadrovima iz Vrhovina. Posljednjih nekoliko godina na Petrovdanu nastupa grupa Merak Krajine na čelu sa Miloradom Zagorcem. Za sada još uvijek nije poznat program za ovu godinu, a svi ljudi iz ovog kraja očekuju da Petrovdan i dalje ostane mjesto okupljanja ljudi.