Kuhani štrukli – recept star preko 120 godina

Sastojci:

Tijesto:

  • 1 kg mekog brašna,
  • 2 žličice soli,
  • 4 žlice ulja,
  • 2 žlice alkoholnog octa,

Za filanje:

  • 80 dag svježeg sira,
  • sol,
  • 2 jaja,
  • pol čaše kiselog vrhnja “crvenog” (20 % mm)

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Uz dodavanje do 5 dl tople vode, mijesiti rukama.
Tijesto mora biti mekano, ali se ne smije lijepiti za ruke.
Tijesto Podijeliti na 2 loptice, prekriti prozirnom folijom i stavim pola sata u pećnicu na 30 stupnjeva.
“Moja baka i prabaka su rastezale tijesto rukama, a ja kombiniram ruke i valer (valjak za tijesto)”, objašnjava Ira Lein.

Nije dobro previše nadjeva staviti u štrukle jer onda curi. Dovoljno je “smućkati” 80 dag svježeg sira, sol, 2 jaja i pol čaše kiselog vrhnja.
Zarolati, rezati štrukle tanjurićem i kuhati ih oko 20 minuta u posoljenoj vodi, u koju treba pol decilitra suncokretovog ulja.

Od navedene količine namirnica “ispadne” oko 50 komada. Ako vam je to prevelika količina, dio možete zamrznuti, naravno prije kuhanja.

Privacy Overview

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam mogli pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje vas kada se vratite na našu web stranicu i pomoć našem timu da shvati koji su vam dijelovi web stranice najzanimljiviji i najkorisniji.