razvojni_logo_cb_s

Etno selo Plitvice Village: Skriveni dragulj Like koji konkurira najvećim turističkim destinacijama

Kad spomenemo Liku, često pomislimo na napuštena sela i oskudnu populaciju. No, iz dana u dan bilježimo sve više pozitivnih turističkih primjera koji transformiraju ne samo pojedina sela već i cijelu Liku u poželjnu turističku destinaciju.

Jedan od takvih primjera je moderno etno selo Plitvice Village, smješteno između Korenice i Udbine. Već nekoliko kilometara prije Korenice, moderno uređeni putokazi najavljuju da se na samo 3 kilometra u nekada pustom selu izgradilo jedno od najmodernijih etno sela u Lici i šire.

U središtu etno sela nalazi se moderan hotel sa 25 smještajnih jedinica uređenih prema najnovijim standardima. Hotel nudi restoran gdje posjetitelji mogu uživati u tradicionalnim, domaćim i internacionalnim jelima pripremljenim od svježih namirnica lokalnih OPG-ova. Uz to, etno selo nudi teren za tenis, odbojku, košarku i rukomet, mini golf igralište, dječje igralište i sanjkalište. Tijekom vrućih ljetnih dana, osvježenje se može pronaći u modernom vanjskom bazenu.

No, priča tu ne završava. Obitelj Jandrić iz Korenice kupila je dodatno zemljište i gradi moderno skijalište, prvo takve vrste u ovom dijelu Like.

Ovaj projekt šalje drugačiju sliku u svijet i dokazuje da se uz puno rada i truda, čak i u gotovo napuštenom selu, može izgraditi etno selo koje može konkurirati najvećim turističkim atrakcijama.