Šaran na rašljama: Kako se priprema ova delicija?

Šaran je pečen kada dobije lijepu rumenu boju. A onda slijedi najbolji dio priče…

Sastojci (za 4 osobe):

  • 2 šarana težine po 1 kg,
  • 0,3 dl ulja,
  • 2 dag soli

Priprema:

Očišćenog šarana rasporiti na leđnoj strani i odstraniti mu škrge i iznutrice.
Ako niste u svom dvorištu ili na nekom drugom mjestu gdje već postoji potrebna oprema, u međuvremenu pripremiti rašlje od ljeskove grane – raskoliti je po pola i u njih umetnuti šarana posoljenog i premazanog uljem. Na vrhovima pričvrstiti mekanom žicom.
Tako uklještenog šarana peći na žaru i to na način da rašlje budu zabodene u zemlju i nagnute iznad žara.
Šaran je pečen kada dobije lijepu rumenu boju, te ga trebamo odvojiti od rašlji.
Može se poslužiti s prilogom i nakosanim češnjakom.

Privacy Overview

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam mogli pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje vas kada se vratite na našu web stranicu i pomoć našem timu da shvati koji su vam dijelovi web stranice najzanimljiviji i najkorisniji.