Tradicionalna hrvatska gibanica – jelo za sve prilike

Tradicionalna gibanica priprema se jednostvno, a ako ju još niste sami pripremili vrijeme je da je pripremite. Tradicionalna gibanica sa sirom može poslužiti kao predjelo ili međuobrok.

Za pripremu tradicionale gibanice treba vam:

  • 50 dkg kora za savijače
  • 1 dcl ulja
  • 3 jaja
  • 50 dk svježeg sira
  • prašak za pecivo
  • 3 dcl mineralne vode

Tradicionalna gibanica priprema:

Sir izgnječite i dodajte jaja. U tu smjesu dodajte pola decilitra ulja i dobro izmiješajte. Zatim dodajte pola čaše mineralne vode.

Ostatak ulja pomiješajte s decilitrom mineralne vode.

Na lim za pečenje stvite dvije kore, premažite ih uljem i mineralnom vodom.

Uzmite koru po koru i zgužvanu utopite u smjesu od sira i jaja. Natopljene kore složite jednu na drugu u lim za pečenje.

Na kraju završite s dvije kore jednom preko druge. Gibanicu pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Tradicionalna gibanica je gotova, možete je poslužiti kad je još topla.

Privacy Overview

Ova web stranica koristi kolačiće kako bismo vam mogli pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije kao što su prepoznavanje vas kada se vratite na našu web stranicu i pomoć našem timu da shvati koji su vam dijelovi web stranice najzanimljiviji i najkorisniji.