razvojni_logo_cb_s

INSTAGRAM KRADE ZNAČAJKU OD POZNATE DRUŠTVENE MREŽE?

MySpace je još jedna društvena mreža u nizu od koje Instagram preuzima poznatu značajku i dodatno je popularizira na platformi. Što ćemo to novo ugledati na našim Instagram profilima?

Postoji li društvena mreža od koje Instagram nije preuzeo neku popularnu značajku? Čini se da ne postoji. Instagram je poznat po tome da reciklira tuđe ideje, uzme ih pod svoje i napravi od njh vlastitu „originalnu“ značajku. Ukrao je koncept videa s TikToka koji je nazvao Reelsima, storyji su ukradeni od Snapchata, a ova platforma razmišlja i o uvođenju posebne značajke u fotografiranju slika na kojoj se temelji čitava filozofija nove aplikacije BeReal.  Koliko daleko će Instagram otići u krađi? Sada je u ovu priču upala još jedna platforma: MySpace.

Objavljeno je da će korisnici Instagrama moći puštati glazbu na svojim profilima što je vrlo očito preuzeto od MySpacea. Instagram navodno pokušava ugraditi tu značajku koja će biti vidljiva u odjeljku gdje se nalazi biografski opis. Tehničar Alessandro Paluzzi objavio je sliku na svom Twitteru gdje je pokazao kako bi ova značajka mogla izgledati.

Pjesma po vašem izboru navodno će se pojaviti pri dnu vaše biografije. Da biste dodali pjesmu, kliknut ćete „Edit profile“ i zatim će se pojaviti opcija „Glazba“. Od tamo ćete moći tražiti pjesme i odabrati onu koja vam se sviđa. Instagram još nije službeno potvrdio ovu novu značajku, ali ne bismo se čudili da je uskoro ugledamo na našim profilima.