razvojni_logo_cb_s

SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA: OTKRIVENI NOVI DETALJI

Kako se bliži 2023. godina, tako se bliži i predstavljanje Samsung Galaxy S23 serije. Ona bi trebala biti predstavljena početkom sljedeće godine. Najnoviji izvještaj donosi nam nove detalje o ovoj seriji, točnije o najjačem modelu, Samsung Galaxy S23 Ultra telefonu.

Kada je riječ o sastavu serije, ona ne bi trebala donijeti promjenu u odnosu na ovogodišnju Galaxy S22 seriju. Tako se očekuju Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy S23+ i Samsung Galaxy S23 Ultra.

Nedavno je otkriveno da će Samsung Galaxy S23 Ultra imati isti periskopski senzor od 10 MP s 10x povećanjem, kao i telefoto modul od 10 MP sa 3x optičkim povećanjem.

Poznati leaker Ice Universe sada prenosi najnovije detalje o Galaxy S23 Ultra telefonu i navodi da će ovaj telefon snimati mnogo bolje telefoto fotografije. On navodi da je Samsung poboljšao boju i neke AI algoritme, što će dovesti od napretka u kvaliteti fotografije. Svakako da je softver zabilježio ogroman napredak posljednjih godina, što Samsung iskorištava.

Nedavno je Galaxy Club otkrio da će Samsung Galaxy S23 Ultra stići s glavnim senzorom kamere od 200 MP. Naravno, ovo ne znači nužno bolje fotografije, ali sigurno je da će omogućiti telefonu da uhvati više detalja. Samsung je već predstavio senzor kamere od 200 MP, tako je bilo samo pitanje vremena kada će neki Samsungov telefon dobiti ovaj senzor.

Što se tiče ostalih detalja o ovom telefonu, očekuje se da će on imati gotovo identičan izgled kao kod prethodnika. Jedine manje primjetne razlike su što dvije manje kamere nazad nemaju izbočine, te da je ekran malo manje zakrivljen u odnosu na prethodnika.

Telefon će biti pogonjen još nepredstavljenim Snapdragon 8 Gen 2 čipom.