razvojni_logo_cb_s

Otok Rab – biser Jadrana koji spaja prirodne ljepote i bogatu kulturu

Otok Rab,  jedan od najljepših otoka Hrvatske smješten u slikovitom Kvarnerskom zaljevu. Poznat je po svojoj jedinstvenoj kombinaciji prirodnih ljepota i bogate kulturne baštine. Nije ni čudno što je postao  jedna od omiljenih destinacija avanturista željnih istraživanja i opuštanja u prekrasnoj netaknutoj prirodi, ali isto tako i onih koji vole uživati u miru u sakrivenim uvalama.

Otok Rab oduzima dah svojom raznolikom i očaravajućom prirodom uz prekrasne skrivene uvale i kristalno čisto more koje privlači sve ljubitelje sunca i vodenih aktivnosti. Jedna od poznatijih plaža otoka Raba svakako je Rajska plaža  poznata po svom bijelom pijesku i hladovini borova uz more. Osim toga,  otok je okružen otočićima i grebenima što ga čini savršenom destinacijom za ronjenje i istraživanje bogatog morskog svijeta.

Ako se odlučite zaviriti u unutrašnjost otoka, vidjet ćete čarobne šumske staze. Ukoliko volite planirati vrijedi posjetiti Kamenjak, najviši vrh otoka s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na obližnje otoke i Jadransko more. Osim toga, Rab je odlična destinacija i za bicikliste sa brojnim biciklističkim stazama koje vode kroz prekrasan krajolik.

Inače, otok Rab ima i bogatu kulturnu baštinu koja seže tisućama godina unazad.  Glavno je središte grad Rab, poznat po svojoj srednjovjekovnoj jezgri u ljetnim mjesecima oduševljava brojne posjetitelje svojim povijesnim znamenitostima te srednjovjekovnom arhitekturom.

Šetnja starim gradskim ulicama otkrit će vam prekrasne stare crkve, utvrde i ostale povijesne znamenitosti. Jedna od najpoznatijih znamenitosti svakako je katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije čije su prepoznatljivo obilježje zvonici. U vrijeme ljetnih mjeseci grad oživi brojnim kulturnim događanjima, festivalima i tradicionalnim slavljima koje svakako vrijedi vidjeti!