razvojni_logo_cb_s

Najbolji izumi 2022. godine: Pametna narukvica hrvatske tvrtke

Časopis Time je objavio svoj godišnji popis 200 najboljih izuma ove godine, a u wellness kategoriji se našao i uređaj hrvatske tvrtke Bellabeat Ivy – pametna narukvica za praćenje zdravlja koja je dizajnirana posebno za žene.

“Bellabeat Ivy, prvi uređaj za praćenje zdravlja dizajniran posebno za žene, više liči na narukvicu nego na tehnologiju. Uređaj u obliku dijamanta, koji nema zaslon, prati menstrualne cikluse, plodnost i simptome menopauze, kao i otkucaje srca, hidrataciju, spavanje i druge aktivnosti. Algoritmi popratne aplikacije uzimaju u obzir čimbenike životne dobi kao što su trudnoća i menopauza prilikom obrade zdravstvenih podataka. To pomaže Bellabeat treneru da daje personalizirane preporuke kako bi pomogao korisnicima u postizanju ciljeva kao što je gubitak težine ili jačanje”, piše Times.

Na ovom popisu se nalaze i dijamanti napravljeni od viška ugljika u zraku i najmoćniji teleskop ikada. Kako bi sastavio popis, Time je tražio nominacije od svojih urednika i dopisnika diljem svijeta, a zatim je procijenio svakog natjecatelja prema nizu ključnih kriterija, poput originalnosti i učinkovitosti.

Urška Sršen: Ovo je izvanredno postignuće

Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata, kaže da ovo potvrđuje kvalitetu njihovih proizvoda.

“Uvrštavanje na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. izvanredno je postignuće za Bellabeat u cjelini i dokaz o kvaliteti proizvoda koji smo iznijeli na tržište. IVY i mobilna aplikacija prepuni su sadržaja za žene svih dobi i stadija života i ponosni smo na ovo priznanje. Ženske potrebe za zdravijim i produktivnijim životom stalno se mijenjaju a te potrebe mi pratimo u stopu. Bellabeat će uvijek biti spreman prilagođavati se potrebama naših klijentica i uvijek ćemo biti spremni pružiti im najbolji mogući proizvod za njihovo zdravlje”, rekla je Sršen.

Mur: Postigli smo veliki uspjeh

Sandro Mur, drugi suosnivač Bellabeata, ističe da se radi o prekretnici u njihovom poslovanju.

“Uzlazna putanja Bellabeata stabilna je od našeg lansiranja 2014., a uključivanje Ivyja na TIME-ov popis najboljih izuma 2022. značajna je prekretnica. Postigli smo veliki uspjeh izlaskom našeg Bellabeat Leafa pa smo znali da je proizvod koji je izašao kao njegov nasljednik morao nadmašiti svu konkurenciju iz aspekta ženskog zdravlja. Uspjeli smo ubaciti neusporedivu količinu funkcionalnosti u Bellabeat Ivy i time dodatno poboljšati personalizaciju sadržaja. Bellabeat svaki dan dosljedno radi na revoluciji FemTech industrije” navodi Sandro Mur.