razvojni_logo_cb_s

Muškarci koji se dopadaju ženama imaju ovih sedam karakteristika

Žene vole promišljene muškarce koji žele da postanu svoja najbolja moguća verzija

Muškarci se vječno pitaju: šta žene žele? Istraživanja su pokazala da odgovor na to pitanje i nije tako kompliciran kao što se u prvi mah čini. Kakve to karakteristike žene priželjkuju kod svog idealnog partnera, pročitajte u nastavku teksta.

Brižan muškarac je privlačan muškarac

I najzgodniji muškarac na svijetu ženi će prestati da bude atraktivan ako je sebičan i emotivno nedostupan. Žene žele brižnog muškarca – nekoga ko će im dati čvrst zagrljaj kada su uznemirene, ko će ih pitati kako im je prošao dan, koji će se ponuditi da utješi uplakano dijete ili zaštiti uplašenog porodičnog psa. Brižnost je kvalitet koji je ženama univerzalno privlačan.

Galantan muškarac je privlačan muškarac

Žena može sama sebi da odmakne stolicu, otvori vrata restorana i uđe u prostoriju, ali svejedno voli kada muškarac to uradi umjesto nje. Privući će je kavaljer, posebno na početku zajedničke veze. Žene vole galantne muškarce koji ne sabiraju svaki cent i ostavljaju bakšiše uslužnom osoblju. Vole muškarce koji tretiraju sve ljude jednako bez obzira na njihov status.

Dobro odjeveni muškarac je privlačan muškarac

Trendovi u odijevanju se mijenjaju iz sezone u sezonu, ali muškarac u dobro krojenom odijelu nikad ne izlazi iz mode. Žene vole skladno odjevene muškarce koji vode računa o svojoj garderobi, ali i izgledu. Ženu će privući muškarac koji je uredno podšišan i obrijan, koji nosi čiste i ispeglane komade odjeće i dobro miriše.

Introspektivan muškarac je privlačan muškarac

Niko nije savršen. Ipak, muškarci koji su svjesni svojih nedostataka i aktivno rade da promijene svoje negativne navike i karakteristike, ženama su privlačni. Žene vole promišljene muškarce koji žele da postanu svoja najbolja moguća verzija.

Muškarac koji da sluša je privlačan muškarac

Kade ženu nešto muči, želi da to povjeriti svom partneru. Ne žele muškarca koji će je prekinuti u pola rečenice, ponuditi savjet ili smjesta krenuti da on rješava problem. One žele nekoga ko će znati da ih sasluša.

Muškarac koji brine o zaštiti je privlačan muškarac

O zaštiti od neželjene trudnoće i polno prenosivih bolesti trebali bi da razmišljaku i žene i muškarci. Istraživanja su pokazala da se žene osjećaju zaštićenije kada su u seksualnoj vezi s muškarcem koji želi da pričat o zaštiti, i koji je praktikuje.

Muškarac koji daje komplimente je privlačan muškarac

Samosvjesnim ženama ne trebaju muškarca da bi se osjećale lijepo. Ipak, vole da čuju muški kompliment, a posebno u situacijama kada na sebi nose nešto novo – od frizure do haljine. Vole da znaju da su njihovi mali rituali za uređivanje primijećeni i cijenjeni. Istovremeno, ne žele da im neko lažno laska. Ne žele muškarca koji jedno govori, drugo misli, a treće radi.