razvojni_logo_cb_s

Stiže još jedna sezona jezive Netflixove serije “Promatrač”

Unatoč kontroverznom, nerazriješenom kraju, serija ‘Promatrač’ imat će još jednu sezonu. Netflix je obnovio fikcionaliziranu seriju o istinitom zločinu za još jednu sezonu, nakon što su obožavatelji i mrzitelji u jednakoj mjeri učinili seriju jednim od najvećih debija na Netflixu ikada sa 125 milijuna sati gledanja u prvih pet dana. Temeljena na članku New York Magazina iz 2018. godine, serija prati obitelj koja se seli u kuću iz snova u predgrađu, a potom su počeli primati jeziva, prijeteća pisma od uhode zvanog ‘Promatrač’.


Serija je izvorno najavljivana kao serija ograničena trajanja, a sada se pridružuje serijama poput HBO-a i HBO Maxovih ‘Velike male laži’, ‘Stjuardesa’ i ‘Bijeli lotos’, koje su proizvele sezone srednje, impresivne i za sada nepoznate kvalitete. Može li ‘Promatrač’ dosegnuti svoj puni potencijal i u drugoj sezoni? Ne, jer je već dosegao svoj puni kaotični potencijal i postigao željeni ishod. Kvaliteta će biti otprilike ista, premda mogu napraviti neke promjene kako bi povećali broj gledatelja.

Dakle, prva sezona serije završila je bez otkrivanja identiteta promatrača, nakon statusa neriješenog slučaja iz stvarnog života. Dean i Nora Brannock (Bobby Cannavale i Naomi Watts) iselili su se iz ‘Bulevara 657’ i prodali ga uz gubitak tvrtki LLC u vlasništvu njihove lukave trgovkinje nekretninama Karen (Jennifer Coolidge). Karen se uselila i odmah počela preuređivati, a njezine ružičaste mramorne ploče dovoljno su razbjesnile promatrača (i susjedsko povijesno društvo) da je istrčala iz kuće vrišteći nakon noći pune užasa. U kuću se zatim uselila nova obitelj, koju je promatrala cijela zajednica Westfielda, uključujući Deana, koji nikada nije prebolio gubitak imovine. Tradicionalna radnja za drugu sezonu bila bi da serija prati ili Brannockove ili samu novu obitelj dok se suočavaju s promatračem, s nizom mogućih pravih identiteta sada proširenim na samog Deana. Dean kao promatrač nove obitelji zapravo bi mogao biti vrlo zanimljiv ako kuća i njezino mjesto u zajednici postanu više bauk ili prokletstvo. 

Netflix bi želio da još jedna sezona iziđe u roku od godinu dana od prve. S obzirom na gotovo nadljudski produkcijski raspored Ryana Murphyja i tvrtke na svim njihovim emisijama, vrlo vjerojatno bismo trebali očekivati drugu sezonu do kraja 2023. godine.