razvojni_logo_cb_s

Dijana Komarek: Od djevojačkog sna do male modne imperije

Sada već nadaleko poznata dizajnerica šešira, podjelila je sa nama iskustvo i svoj put, kako je od sna jedne djevojčice napravila pravu malu modnu imperiju. A njen trud i rad prepoznali su klijenti širom cijelog svijeta.

„Sjećam se trenutka, kada sam kao dijete, među gomilom fotografija, ugledala jednu majčinu u vjenčanici. Pozirala je, smješeći se, dok joj je lice krasio elegantni vijeli šešir. Bila sam hipnotisana” ističe Dijana za naš portal.

„Nisam ni slutila, da se možda baš tog trenutka, rodila ideja koja će obilježiti moj put i karijeru, dizajnerice šešira i beretki. Gdje god me život vodio, sa svih putovanja, kući sam se vraćala sa barem jednim posebnim šeširom ili kapom. Prije nekoliko godina, kao rezultat ljubavi prema modi, uz nesebičnu pomoć supruga i obitelji, osnovala sam brend „DK Atelier by Dijana Komarek” ističe žena koja je postala prepoznatljiva na svim svjetskim destinacijama.

„Dive poput Ane Netrebko, Caroline Scheufele (CEO President and Aristic Director of Chopard), Eline Garanca, Cece Ražnatović, Ane Milva Gomes, samo su neke od fantastičnih žena koje su prepoznale posvećenost i ljubav utkanu u svaki milimetar našeg rada” ističe Dijana sa ponosom uspjehe sa kojim se može pohvaliti jako malo osoba sa ovih prostora.

„Za neke , šeširi, beretke i kape predstavljaju jedan u nizu modnih dodataka, za mene su bili i ostaju vječita personifikacija eutentičnosti, moći i neprolaznog šarma” završava Dijana.