razvojni_logo_cb_s

Tko kaže da uspjeh isparava s godinama!?

Iris Apfel (101) je žena koja inspiriše svojim drugačijim stavovima o životu ,zagovornica trenda “Budi ono što jesi”. Poznata kao najstarija modna ikona Iris iza sebe ima dugu i uspješnu karijeru,kao dizajnerica i poduzetnica. Sa svojim pokojnim suprugom posjedovala je tekstilnu industriju Old World Weavers. U svojoj 84 godini doživjela je da poznati Metropolitan Museum of Art, u Njujorku postavi izložbu njenog nakita. Tada je proglašena modnom ikonom. Sa 90 godina započela je svoju vlastitu modnu liniju , a dvije godine kasnije izišao je i biografski dokumentarac “Iris”.                             

  Sa 97 godina potpisala je ugovor sa IMG Models agencijom i pravi je dokaz da ljepota nije prolazna.   Poznata je po svojoj specifičnoj modi i smjelim odjevnim kombinacijama i primjer je da bez obzira na godine možete uživati u životu!                             

 Ona kaže da “Biti sa stilom i biti moderan su dvije različite stvari. Lako možete kupiti svoj kaput da postanete moderni. Stil je u vašem DNK! On upućuje na originalnost i hrabrost. Najgore što može da se desi je da ako preuzmite rizik ćete izgubiti. Ali, ne umirete od toga”.                               

  Drage dame, pratite svoj instikt, slušajte svoje srce i ne čekajte na prilike već ih stvorite za sebe.