razvojni_logo_cb_s

Etno selo u srcu Like kojeg se nebi postidjele ni najveće turističke destinacije

Kada govorio o Lici prvi sinonimi su nam napuštena sela i zemlja bez ljudi. Međutim iz dana u dan bilježimo sve više pozitivnih turističkih primjera koji ne mijenjaju samo pojedino selo već i cijelu Liku kao turističku destinaciju.

Jedan od takvih projekata je i novo i moderno etno selo Plitvice Village koje se na nalazi na putu između Korenice i Udbine. Već na nekoliko kilometara od Korenice dočekuju nas moderno uređeni putokazi koji nam govore da je na samo 3 kilometra u nekada pustom selu izgrađeno jedno od najmodernijih etno sela u Lici,a i šire.

Na centralnom mjestu etno sela nalazi se moderan hotel sa 25 uređenih smještajnih jedinica po najmodernijim standardima. U sklopu hotela nalazi se rastoran u kojem možete uživati u tradicionalnim, domaćim ali i internacionalnim jelima spravljenim od svježih namirnica lokalnih OPG-ova. U sklopu etno sela nalazi se i teren za tenis, odbojku, košarku i rukomet te igrališta za mini golf, dok najmlađi mogu uživati na dječijem igralištu i sanjkalištu. U vrućim ljetnim danima osvježenje se može naći u modernom vanjskom bazenu.

I tu ne staje priča sa ovim projektom. Obitelj Jandrić iz Korenice je otkupila i dodatno zemljište te gradi moderno skijalište, prvo takvog tipa u ovom dijelu Lika.

Ova još jedna priča iz Like šalje malo drugačiju sliku u svijet i dokazuje da se uz puno rada i truda u jednom gotovo pustom selu može izgraditi etno selo kojeg se nebi postidjele ni najveće turističke atrakcije.