razvojni_logo_cb_s

Bezvremenski modni klasici

Tajna dobrog outfita krije se u spajanju kvalitetnih bezvremenskih komada, koji se savršeno kombiniraju sa sezonskim trendi modelima. Modni klasici, naizgled jednostavni i gotovo imuni na trendove, čine odjevnu kombinaciju profinjenom uz dašak elegancije, a kombiniraju se i u jednostavnijim varijantama. Primjerice, mala crna haljina, jedan je od klasika koji svatko posjeduje i savršen je izbor u nedostatku inspiracije, jer nadilazi sve trendove.

Modni svijet godinama reinterpretira raniju estetiku i stil te ih prilagođava današnjim standardima. No, na pojedine odjevne komade vrijeme nije imalo utjecaja, već su postali pravi bezvremenski klasici koje svatko želi posjedovati u svom ormaru.

U nastavku donosimo modne klasike koji nadilaze sve trendove

Odijelo

Coco Chanel zaslužna je za udobnu žensku odjeću s muškim karakteristikama. Odijela su bezvremenski komadi koji se uvijek nose, u svim kombinacijama i svim prilikama, od ležernijih, do onih ozbiljnijih. Kada želimo začiniti ležerniji “look” najbolje je odabrati sako koji će upotpuniti kombinaciju, a osjećat ćemo se odvažno i moćno.

Baloner

Prvi baloner dizajnirao je Thomas Burberry i zapravo je ovaj komad bio namijenjen za vojna lica britanskih časnika. Danas je baloner postao pravi modni klasik, upečatljivog izgleda, koji se nosi svake sezone u kombinaciji s novim trendovima.

Mala crna haljina

Za dizajn male crne haljine, također je zaslužna legendarna Coco Chanel. Ovaj model zaista je bezvremenski, a kombinira se uz različite detalje, kako bi se podignula kombinacija. Budući da je jednostavnog kroja, ostavlja nam izbor da budemo kreativni i začinimo “outfit” razigranim elementima.

Pencil suknja

Ovaj klasični bezvremenski komad zapravo je baza za mnoge kombinacije. Osim što je ženstvena i odiše elegancijom, kombinira se na bezbroj načina. Coco Chanel zaslužna je i za ovaj klasik, nakon male crne haljine, dizajnirala je novo remek djelo u modnoj industriji, pencil suknju, koja savršeno naglašava žensku figuru.

Berton pruge

Coco Chanel popularizirala je i ovaj modni trend koji je neizostavan već sezonama. U originalu, majica je imala 21 tamno plavu i 21 bijelu prugu, a nosili su je i muškarci i žene. Ovaj klasik do danas se zadržao u modnom svijetu, budući da se kombinira u elegantnijim i ležernijim varijantama.