razvojni_logo_cb_s

Novogodišnje odluke

Početak Nove godine često se veže uz ideju novogodišnjih odluka, budući da krajem godine podvlačimo crtu i analiziramo sve što nam se dogodilo. Planirajući novo razdoblje, novogodišnje odluke predstavljaju ciljeve koje želimo ostvariti u nadolazećim mjesecima.

Planirajući, često ulazimo u začarani krug odluka i želja, koje na kraju u nedostatku motivacije bivaju zaboravljene. Problem proizlazi iz toga što očekujemo mnogo više od onoga što je realno, stoga se velik broj planova i izjalovi. Kada donosimo ozbiljnije novogodišnje odluke s kojima dolaze različita očekivanja i želje, pametno je odvojiti dovoljno vremena kako bismo analizirali proteklu godinu i uvidjeli što bismo trebali promijeniti u idućoj.

Novu godinu, velik broj nas doživljava kao završetak jednog poglavlja i početak drugoga, stoga je potpuno prirodno razmišljati o promjenama. Ovakve odluke pomažu nam popraviti kvalitetu života i usmjeriti nas ka pravom putu vlastitog zadovoljstva, budući da analiziramo i promišljamo što želimo postići u idućoj godini. Upravo zbog toga, novogodišnje odluke imaju smisla, ali bitno je da one ne ostanu samo ideja, već da se sprovedu u djelo, jer upravo je ovo pravi trenutak kada smo najspremiji za životne promjene.

Stoga, novogodišnje odluke nije loše podijeliti s nama dragim ljudima u koje imamo povjerenja i koji će nam biti podrška i poticati nas na njihovo ispunjenje. Isto tako, bitno je definirati želje kako bismo ih što lakše sproveli u djelo, korak po korak do cilja. Važno je i ne brzati s odlukama, jasno si postaviti ciljeve i krenuti s realizacijom istih. Ovakve odluke nerijetko su vezane uz naš osjećaj nezadovoljstva, stoga, često donosimo odluke vezane za zdravlje, samootkrivanje i poticanje osobnih potencijala, obnavljanje odnosa s ljudima koji su dobri za nas i eliminiranje onih koji su narušavali naš mir.

U ovakvim trenucima najviše nam pomaže poticanje vlastite motivacije, radoznalosti i krug ljudi koji nas guraju naprijed. Stoga, u Novoj godini, okružite se pravim ljudima i krenite naprijed s pozitivnim promjenama.