razvojni_logo_cb_s

Tradicionalna hrvatska gibanica – jelo za sve prilike

Tradicionalna gibanica priprema se jednostvno, a ako ju još niste sami pripremili vrijeme je da je pripremite. Tradicionalna gibanica sa sirom može poslužiti kao predjelo ili međuobrok.

Za pripremu tradicionale gibanice treba vam:

  • 50 dkg kora za savijače
  • 1 dcl ulja
  • 3 jaja
  • 50 dk svježeg sira
  • prašak za pecivo
  • 3 dcl mineralne vode

Tradicionalna gibanica priprema:

Sir izgnječite i dodajte jaja. U tu smjesu dodajte pola decilitra ulja i dobro izmiješajte. Zatim dodajte pola čaše mineralne vode.

Ostatak ulja pomiješajte s decilitrom mineralne vode.

Na lim za pečenje stvite dvije kore, premažite ih uljem i mineralnom vodom.

Uzmite koru po koru i zgužvanu utopite u smjesu od sira i jaja. Natopljene kore složite jednu na drugu u lim za pečenje.

Na kraju završite s dvije kore jednom preko druge. Gibanicu pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Tradicionalna gibanica je gotova, možete je poslužiti kad je još topla.