Tradicionalna gibanica priprema se jednostvno, a ako ju još niste sami pripremili vrijeme je da je pripremite. Tradicionalna gibanica sa sirom može poslužiti kao predjelo ili međuobrok.
Za pripremu tradicionale gibanice treba vam:
- 50 dkg kora za savijače
- 1 dcl ulja
- 3 jaja
- 50 dk svježeg sira
- prašak za pecivo
- 3 dcl mineralne vode
Tradicionalna gibanica priprema:
Sir izgnječite i dodajte jaja. U tu smjesu dodajte pola decilitra ulja i dobro izmiješajte. Zatim dodajte pola čaše mineralne vode.
Ostatak ulja pomiješajte s decilitrom mineralne vode.
Na lim za pečenje stvite dvije kore, premažite ih uljem i mineralnom vodom.
Uzmite koru po koru i zgužvanu utopite u smjesu od sira i jaja. Natopljene kore složite jednu na drugu u lim za pečenje.
Na kraju završite s dvije kore jednom preko druge. Gibanicu pecite na 200 stupnjeva oko 45 minuta.
Tradicionalna gibanica je gotova, možete je poslužiti kad je još topla.