razvojni_logo_cb_s

Pjevačica koja je više od 30 godina na samom estradnom vrhu održala je još jedan koncert za pamćenje i dokazala zašto je tu gdje jeste

Mira Škorić je pjevačica koja je više od 30 godina na samom estradnom vrhu, a ovih dana je po ko zna koji put dokazala zašto je toliko godina jedna od najpopularnijih estradnih zvijezda na našim područjima. Nakon koncerta za pamćenje na dočeku nove godine u Vrnjačkoj Banji, Mira je istu atmosferu napravila i za pravoslavnu novu godinu u Zaječaru. Nekoliko hiljada njenih poštovalaca iz ovog dijela Srbije provelo je nezaboravno veče uz hitove za sva vremena,a koliko su zadovoljni najbolje govore komentari na društvenim mrežama.

A kako je tekao estradni put Mire Škorić?

1986. godine Mira se prvi put predstavila javnosti na festivalu Raspevana jesen sa pjesmom „Vrati se radosti“ i osvojila je drugo mjesto. 1988. godine je sa orkestrom Dragana Aleksandrića snimila svoj debitantski album „Niko kao mi“ koji je objavio Diskos. Kompozitor i producent albuma je Dragan Aleksandrić.

1991. godine je u izdanju Diskosa izašao treći Mirin album pod nazivom „Oči moje ponosite“. Prvi put je surađivala sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem koji su uradili većinu pjesama. Posebno se istakla numera „Zašto nosiš prsten moj“ koja se smatra jednom od najpopularnijih u pjevačičinoj karijeri. 1992. godine je uradila album „Imam želju“ na kome su joj saradnici bili: Rođa Raičević, Ljubo Kešelj, Zlaja Timotić, i drugi. Najslušanije pjesme su bile: „Koga da ljubim posle tebe“, „Balada o vojniku“, „Imam želju“, itd.

1993. godine je nastao Mirin najuspješniji album „Ne daj me, majko“ koji je objavila Produkcija Stig. Započela je suradnju sa Draganom Brajovićem Brajom, a veliki hitovi su postale pjesme: „Ne daj me, majko“, „Otkači“, „Strah od ljubavi“, „Niz vene mi tiho tečeš“ i „Manastir“.

1995. godine Mira je u studiju Pink snimila album „Rodiću ti sina“ na kome su se, osim naslovne numere, izdvojile „Nisi mi sudbina“, „Karta tuge“ i „Vruće devojke“. Nastavila je saradnju sa Produkcijom Stig i ponovo je imala koncert u hali Pionir.

1996. godine je objavila album „U službi ljubavi“. Autori većine pesama su Marina Tucaković i Aleksandar Radulović. 1997. godine Mira je započela saradnju sa PGP RTS-om u čijem je izdanju izašao njen  novi album „Kosa crna“. Naredne godine je promovirala album „Srcekradica“ na kome je posebno zapažen bio duet „Vrati nam se, druže moj“ koji je uradila sa Acom Lukasom.

2000. godine je prešla u Grand produkciju i snimila je album „2000“. Ubrzo je uslijedio album „Kafano“ na kome su najveći hitovi numere: „Kafano“ i „Oboje ću da odležim“. Sa Željkom Bebekom je snimila duet „Dve oluje“ koji je naišao na odličan prijem publike. 2003. godine Mira je predstavila album „Još uvek te volim“ na kome je istoimena pjesma bila najslušanija. 2005. godine je snimila album „Najbolji prijatelji“ koji je drugi po uspješnosti u njenoj karijeri. Najpopularnije pjesme su: „Najbolji prijatelji“, „Ni jedan drugi“, „Loša procjena“ i „Silikoni“. 2006. godine Mira je nastupila na prvom Grand festivalu. Izvela je numeru „Ista nam je tuga“ koja joj je donesla drugo mjesto i nagradu .2007. godine je učestvovala na Beoviziji sa pesmom „Voli je“ koja se našla na jedanaestom mestu. Naredne godine se ponovo takmičila na Grandovom festivalu na kome je predstavila pesmu „Tako si pao“ koju je publika odlično prihvatila.

 Mira Škorić je u periodu od 2008. do 2016. godine, snimila i pet singlova – „Neću preživeti“; „Ime moje tuge“; „Obrni, okreni“; „Medaljon“ i „Loš za lošeg ne brine“.0

U tom periodu karijere, Mira je od 1995. godine pa sve do 2016. godine, objavila još ukupno devet albuma – „ Rodiću ti sina“; „U službi ljubavi“; „Kosa crna“; „Srcekradica“; „2000!“; „Kafano!“; „Još uvek te volim“; „Najbolji prijatelji“ i „Za moj rođendan“.

I od tada do danas ostala je u samom vrhu, za svaki njen nastup se uvijek traži „karta više“ a njena vjerna publika sa svih njenih koncerata odlazi i više nego zadovoljna.

Mira Škorić je najavila i da će svoju vjernu publiku uskoro obradovati i sa njenom pjesmom.

https://www.youtube.com/watch?v=gIhysSF3eDM