razvojni_logo_cb_s

Predstavljamo: Keltsko selo u Inđiji

Keltsko selo je turistički kompleks smješten u sportsko-rekreacijskoj zoni Inđije, na ulasku u grad iz pravca Novog Sada.Inspiriran životom Kelta na ovim područjima prije 2300 godina, kompleks je zabavno edukativnog karaktera i namjenjen je prije svega djeci.Unutar, visokom drvenom ogradom ograđenog kompleksa, nalazi se nekoliko tipova keltskih kuća, pokrivenih trskom,a napravljenih od drveta i od blata, koje predstavljaju autentične keltske zanatske radnje. U jednoj od kuća smješten je i mini muzej sa interesantnim eksponatima, baziranim na materijalnim ostacima keltskog plemena Skordisci na području Srijema.

Posjetiteljima Keltskog sela dobrodošlicu pruža kostimirano osoblje i animirani vodič koji svojom pričom upotpunjuju cjelokupan doživljaj.

Ideja o izgradnji turističkog kompleksa u Inđiji nastala je još 2012 godine, a na izgradnji su pored projektanata bili uključeni i povjesničari i arheolozi.

Projekt je svečano otvoren 01. Srpnja 2021. godine , a nositelj projekta je Turistička organizacija Inđije. Već do sada su dobili brojne prestižne nagrade u turizmu.