razvojni_logo_cb_s

Vrt – kako urediti svoju malu oazu

Dolazi proljeće, a s time i uređenje vašeg vrta. U potrazi ste za nečim novim u vašem dvorištu? Idealno je vrijeme da napravite svoju malu vrtnu oazu. Ako doma imate komad dvorišta, malo ili više novaca i puno volje krenite u novu avanturu stvaranja vrta iz snova. Svaki vrt iziskuje vašu pažnju bio on mali ili veliki. Ako ga zaista želite, posvetit ćete mu svoje maksimalno vrijeme. Vrtovi mogu biti raznih oblika i sadržaja.

Ako više volite zimzelene biljke svoj ćete vrt orjentirati prema tome, a ako više volite cvijeće, vaš će vrt postati jedna mala paleta šarenih boja uživanja. Kamenjar je vrtni element koji će svojim izgledom uvijek i iznova privlačiti pažnju. Treba ga složiti tako da u njemu tijekom cijelog vegetacijskog razdoblja cvjetaju pojedine biljne vrste. Kamenjar trebamo postaviti tako da dobijemo dojam da je taj kamen tamo već desetljećima, a ne da smo ga postavili prije par mjeseci.

On je za strpljive jer se prva ljepota vidi tek za par godina. Kako bi kamenjar učinili posebnijim, jedna mala fontana sigurno bi pridonjela tome. Pomoću vode i biljaka vaš će vrt dobiti posebnu notu. Kako bi u potpunosti popunili svoj vrt te uživali u njemu dodajte mu vrtnu ljuljačku i sjedeću garnituru sa stolom. Samim time ćete povećati funkcionalnost vrta. Isto tako vaš boravak u njemu biti će sve češći i duži, a osjećaj ugodnosti sve bolji. Osim ukrasnog vrta također možete imati povrtnjak ili voćnjak, te ćete time svome vrtu dodati i neke nove funkcije. Povrtnjak ili voćnjak možete obogatiti raznim plodovima koji odgovaraju upravo vašem ukusu te brinuti se za njih i pratiti njihov daljnji rast i razvoj, a na samom kraju uživati u njihovim blagodatima. Zato ne čekajte! Uključite svoju maštu, alate u ruke i prionite na posao. I zato krenite što prije, jer proljeće je tu!