razvojni_logo_cb_s

Trikovi za savršen makeup i u zimskim mjesecima

U zimskim mjesecima, briga o ljepoti i njezi kože lica jednako je bitna kao i u ljetnom periodu!

Niže temperature itekako utječu na izgled naše kože, budući da je zrak u zimskim mjesecima suh, našoj koži potrebna je posebna hidratacija i njega, kako bi make up ostao postojan. UV zrake glavni su i odgovorni krivac ubrzanog starenja kože te je zaštita od sunca jednako bitna tokom cijele godine i upravo je ona temelj zdravog izgleda kože i besprijekornog makeup-a.

Zimi smo česće skloniji jačem make up-u, jer koža lica postaje neujednačena, a brončani ten već je odavno izblijedio. Budući da je koža dodatno isušena, postoji nekoliko trikova koji će makeup učiniti postojanim, a zlatno pravilo prije nanošenja šminke jest hidratizirana i čista koža. Iako zimi pribjegavamo jačoj šminki, ultra jak makeup nije poželjan. Zapamtite, manje je više!

Izdvajamo nekoliko trikovi za savršen makeup

Piling

U zimskom periodu izuzetno je važan piling, budući da je koža isušena, dolazi do perutanja, a nanošenje makeup-a na suhu kožu lica može djelovati jako neuredno. Kako bi vaša koža blistala i zimi, piling je dovoljno prakticirati jednom na tjedan uz dodatnu hidrataciju.

Puder, rumenilo i bronzeri

Ukoliko koristite tekući puder, poželjno je miješati dvije nijanse kako biste ujednačili ten u prijelaznom razdoblju. Budući da zimi želimo vratiti svježinu izgledu naše kože, odličan izbor biti će rumenila i bronzeri. Isto tako, bitno je pripaziti da se ne nanose slojevi tekućeg pudera u kombinaciji s onim u kamenu, jer daju suprotan efekt od onog koji želite postići. Lagana i prozračna podloga nježnijih tonova osigurat će svjež i zdrav izgled kože.

Sjenila

Kako je zimi koža ispucala, dobro je izbjegavati i jača sjenila na mjestima gdje koža ima više nabora, jer upravo ovaj korak čini izgled naše kože starijom nego što jest. Što se tiće hladih – ledenih nijansi i njih je poželjno izbjegavati jer mogu učiniti da konačan “look” izgleda kao da niste spavali cijelu noć.

Ruževi i sjajila

Tamnije nijanse ruževa poput crvenih i čokoladnih tonova uvijek su savršen izbor u kombinaciji s nježnijim sjenilima. No, kada temperature padnu ispod nule, sjajila pomažu u hidrataciji usana bez da naglase njigovu ispucalost, a konačan “look” izgledati će besprijekorno i prirodno.