razvojni_logo_cb_s

Astrološki kutak: Veljača – mjesec direktnih planeta

Kada se analiziraju planetarni aspekti, najbitnije je da u tih mjesec dana nema retrogradnih planeta. Retrogradnost usporava planete i to utječe na energiju svih nas. Veljača je mjesec kada su sve planete direktno, što znači da je energija veoma prohodna i precizna. U ovom periodu možemo donjeti veoma konkretne odluke koje se realizuju jednostavno, bez ičije pomoći i podrške. Sunce je u znaku Vodolije a to je znak koji daje veliku snagu na mentalnom nivou. 

5. veljače imamo pun Mjesec u znaku Lava, veoma važan period za sve vatrene znakove, mnogi Ovnovi i Strelčevi će završiti jedno emotivno i ljubavno poglavlje a Lavovi će morati da se okrenu sebi i svojim planovima bez previše osvrtanja na prošlost. 

11. veljače planeta Merkur ulazi u znak Vodolije koji nam donosi jako brze odluke po pitanju posla i poslovnih obaveza. Ovaj uticaj najviše se odnosi na one osobe koje su rodjene u znaku Vodolije i bave se privatnim poslom. 

18. veljače Sunce prelazi u znak Ribe i pripadnici ovog znaka slave rodjendan i počinje njihov godišnji horoskop, kada se aktiviraju mnoge njihove velike odluke. Jako bitan datum je 20. veljače kada Venera prelazi u znak Ovna i kada imamo mlad Mjesec u Ribama. Ove energije donose jake emocije koje ne možemo kontrolirati i potrebno je provesti računa da ne ulazimo u sukob sa voljenom osobom.