razvojni_logo_cb_s

David Vujanić: Od Knina do legendarnog nogometnog jutjubera u Engleskoj

Priča Davida Vujanića je još jedna od priča o mladim ljudima sa naših područja koji su uspjeli i postali poznati u poslovima kojima se bave. Kao i kod većine tih ljudi i njegov put je popločan trnjem. Rođen je u Kninu, u izbjegličkoj koloni odlazi u Srbiju, a nakon toga i u Veliku Britaniju.

– Moja obitelj i ja smo izbjegli kada je bila Oluja, za Beograd smo “zapalili” i bio sam tu dvije godine, pa smo 1998. u ožujku za London otišli. Ja sam imao tri godine kada smo otišli iz Hrvatske, sa pet sam otišao preko. Škola, dok se navikneš na novi jezik, pisanje, nije ćirilica. Kada sam prvi put otišao u školu, napisao sam svoje ime na ćirilici, a učiteljica kaže “šta je ovo“? I onda sam morao da se snalazim i živim tamo istakao je Vujanić za medije.

U novoj sredini kreće snimati video klipove,a nogomet je bila njegova ljubav od malih nogu. Kad se pročulo za njega krenuo je raditi intervjue sa poznatim igračima,a kroz nekoliko godina stvorio je i svoj kanal koji je danas jedan od najpopularnijih u Velikoj Britaniji. Na taj način se i sprijateljio sa mnogo nogometaša a posebno ističe Manea, Salaha, Dejvida Džejmsa. Pored njih kao svoje prijatelje ističe i Dejana Lovrena, Ria Ferdinanda i mnoge druge.

David Vujanić je danas postao legenda navijača u Velikoj Britaniji i gotovo je nezamisliva njihova nogometna scena bez ovog čovjeka.