razvojni_logo_cb_s

Najvažnijih pet pravila kod njege muškaraca.

Pogled u ogledalo u kupatilu nam daje do znanja da treba da se bacimo na posao. Prozvodi koji će vam pomoći u tome se nalaze na dohvat ruke: gel za čišćenje lica, brijač, vosak za kosu, krema za područje oko očiju, nožice za nokte, turpija, dezadorans i parfem – da, ritual njege za muškarce u 21. vijeku je postao nešto složeniji. Uprkos tome, ako savladate pet najvažnijih pravila modernog muškarca, pobrinućete se za to da svakodnevna njega ne bude previše komplicirana.

Njega područja oko očiju

Niko ne može da očekuje od vas da se odreknete dugih noći ili da radikalno promenite način života. Ali podočnjaci, bore i tamni krugovi oko očiju nikako ne smiju da budu dio vašeg života. Posebni proizvodi za njegu razvijeni upravo za posebnu strukturu muške kože vratiće joj svježinu, a ukloniti umor. Kreme hrane, zatežu, osvježavaju, vitalizuju, hidriraju i štite od UV-zraka.

Kreme za kosu

Kreme za styling kose? Ne zvuči li to beskrajno retro? Ne. Proizvodi za styling kose upravo doživljavaju veliki povratak na scenu – a za to postoje i dobri razlozi. Mješavine vazelina i materija koje daju arome i mirise dolaze u mat i presijavajućim varijantama i frizure čine postojanim. Pored toga, takve kreme namjenjene su svim tipovima kose koju hidriraju pa joj daju sjaj i oblik. Kosi daju mokar izgled i sprečavaju perut.

 Njega lica

Za besprekoran ten lice bi trebalo da se čisti najmanje dva puta dnevno gelom za čišćenje lica. Prva prilika za to je jutarnje tuširanje. Biće to dobra investicija ako nabavite jednu ili dvije kreme za tretman nakon čišćenja lica. Pri tom treba da se pridržavate slijedećeg pravila: prvo odredite koji tip kože imate, a zatim odaberite odgovarajuću kremu. Postoje proizvodi za dnevnu i noćnu njegu i oni za posebno osjetljivu kožu. Tu su i posebne kreme sa anti-age djelovanjem koje ne mogu da škode. Kreme bi trebalo da se nanose nakon svakog čišćenja i brijanja lica.

Brijanje

Nekada je muško poprsje obraslo dlakama bilo znak muškosti. Današnji muškarci stilizuju ne samo kosu na glavi nego i dlake na ostalim dijelovima tijela. Ako ne želite potpuno da obrijete područje grudi, pazuha ili leđa, možete barem da ih skratite trimerom. Dostupni su posebni brijači sa priborom pomoću kojeg lako možete da se riješite neželjenih dlačica.

Manikir

Njega noktiju nije beskorisna stvar i ona mora da bude jednostavna. I točka. Lijepe ruke i nokti ne samo da su vaša vizit karta nego ostavljaju utisak o vašem životnom stilu. Kompletan manikir traje samo sedam minuta pod uvjrtom da posjedujete sve što je za potrebno, a to je:

o    nožice i noktarica za nokte

o    turpija

o    drveni štapić

o    odstranjivač suvišne kožice oko noktiju

o    krema za ruke