razvojni_logo_cb_s

Makeup trendovi u 2023.

Što se tiče makeup trendova i ove godine nastavlja se popularnost prirodnog izgleda, uz minimalan makeup. Iako je naglasak na prirodnom izgledu, poularne su životopisne nijanse te su sjenila odličan izbor ukoliko se želite poigrati u tmurnim danima i začiniti svoj izgled odvažnim bojama, isto vrijedi i za ruževe.  Na velika vrata ušuljala se i ekološki prihvatljiva, višenamjenska kozmetika od prirodnih sastojaka, bez sulfata i parabena, budući da sve veću brigu posvećujemo okolišu.

Zdrav izgled kože i minimalistički makeup jedan su od glavnih trendova 2023. godine, stoga je najveći naglasak na “hranjenju” kože sa kvalitetnim višenamjenskim proizvodima. Primjerice, boje za usne i obraze te sjenila koja se mogu koristiti i kao olovke za oči. Isto tako, popularna je rodno neutralna kozmetika sa širokim rasponom nijansi i tekstura.

Makeup trendovi koji su već obilježili 2023. godinu

Začešljane i izbiljeljene obrve

Ove godine poseban je nagalasak na obrvama, posebno začešljanim. Iako je ovaj trend već zaživio i jedan je od najtraženijih tretmana, njegova populatnost i dalje se nastavlja. Možda se ne čini tako, ali lako ga je imitirati u toplini doma, a potrebni su vam kvalitetni voskovi, gelovi i maskara za obrve.

Osim začešljanih obrva, popularnost su stekle i svjetle, gotovo izbijeljene obrve koje izgledaju kao da ih nema.

Glazirane usne

Glazirane, sjajne usne cijeli izgled podižu na jednu potpuno novu razinu, pogotovo u odabiru odvažnijih nijansi! Što se tiče ovog trenda, fokus je zapravo na obliku usana, a kako biste ga isprobali, važnu ulogu igraju zdrave i hidratizirane usne.

“Wet look”

Ovaj trend osigurao je svoje mjesto i u 2023., budući da željno isčekujemo ljeto i more i ove godine obožavamo “wet look” u kojem se imitira i mokar izgled kose i svjetlucave, sjajne kože. Da biste postigli ovaj look, potrebni su vam kvalitetan pajmer, highlighter i bronzer uz blago rumenilo, a za usne birajte sjajila koja imaju neljepljivu strukturu koja omogućuje raskošan i zavodljiv izgled.

Izblendani eyelineri kao suptilan smokey eye

Ovaj trend vrača se periodično svakih nekoliko godina. Ovaj puta vratio se na mala vrata, ali u nježnijoj varijanti, bez previše pretjerivanja i naglašavanja. Sve što trebate učiniti jest dobro izblendati eyeliner koji će dodatno naglasiti pogled uz dašak misterioznosti.

Višenamjenska rumenila

Rumenilo je odličan proizvod budući da se može koristiti i nositi na različite načine. Stoga je i ove godine u velikom trendu. U 2023. popularna su višanamjenska kremasta rumenila koja možete koristiti i kao ruž za usne. Inače, ovaj odličan makeup proizvod možete koristiti na djelovima jagodične kosti pa sve do sljepoočnica, a ako želite postići osunčan izgled, nanesite ga na jabučice obraza i nos.  Rumenilo je savršen izbor i u postizanju romantično – glamuroznog looka ukoliko ga nanesete na pregibe kapaka.