razvojni_logo_cb_s

Veče sjećanja na Jovicu Pupovca i Dušana Stanića

Obitelj, kolege i prijatelji u četvrtak 23.02.2023. godine u svečanoj Sali „Simona“, Batajnički drum, organiziraju večer sjećanja na dva velikana zavičajne muzike Jovicu Pupovca i Dušana Stanića.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila između Sremskih Karlovaca i Inđije poginuo je Dušan Stanić. Stanić je rodom iz okolice Korenice, a zajedno sa bratom Đorđem i kolegom sa Manjače osnivač je grupe ‘Zavičaj’ koja je gotovo dvije decenije svijetom predstavlja Liku i lički melos.

‘Bol bolujem, umrijeti ću ti seko, volim Liku, a Lika daleko’, jedna je od najpoznatijih njihovih pjesama bez koje je nemoguće zamisliti bilo koje zavičajno druženje. Zajedno sa bratom Đorđem bio je jedan od najvećih promotora ličke pjesme, narodnih običaja i uspomena na Liku. Sudjelovao je i u brojnim humanitarnim akcijama i aktivnostima.

Jovica Pupovac je bio pjevač grupe Tromeđa i jedan od najboljih pjevača sa ovih prostora. Iza njega su ostali najveći hitovi zavičajne muzike,a umro je prošle godine od moždanog udara.

Tromedja – Ognjiste i zavicaj – (Official video)HD – YouTube