razvojni_logo_cb_s

Obavijest oko natječaja za mjeru 22

Obavijest oko natječaja za mjeru 22 koji je izazvao val reagiranja nezadovoljnih poljoprivrednika, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Riječ je o izvanrednoj privremenoj potpori poljoprivrednicima i mikro, malim i srednjim poduzećima (MSP-ovima) koji su posebno pogođeni učinkom ruske invazije na Ukrajinu, teškoj 31,8 milijuna eura.

Kažu da će svi zahtjevi za isplatu koji su podneseni do 8. veljače odnosno trenutka donošenja izmjene natječaja (ako je korisnik Potvrdu o podnošenju zahtjeva za isplatu ispisao i potpisao te dostavio u izvorniku preporučenom pošiljkom ili neposredno u Agenciju) te oni koji su u AGRONET-u imali status spreman, a za koje će korisnik Potvrdu ispisati i potpisati te dostaviti, biti obrađeni sukladno odredbama propisanim izmjenama.

Zahtjevi koji u trenutku donošenja izmjena nisu bili završeni (oni koji nisu imali status – spreman), zbog tehničkih razloga su brisani.

“Korisnicima je sada u AGRONET-u omogućeno podnošenje zahtjeva s ispravljenim načinom izračuna potpore sukladno izmjenama natječaja od 8. veljače”, navodi APPRRR.

O kojim je izmjenama riječ? Između ostalog, ta da će se korisniku kojemu izračun potpore bude manji od 1.000 eura izdati Odluka o odbijanju zahtjeva za isplatu. Također i da će se u slučaju nedostatnih sredstava u pojedinom natječaju, za sve poljoprivrednike kojima je izračun potpore 1.000 EUR i veći, te 15.000 EUR i manji, konačni iznos potpore za isplatu linearno umanjiti.