razvojni_logo_cb_s

Idemo na selo!

Udruga ruralnog turizma Hrvatske pokrenula je on-line kampanju Idemo na selo u cilju popularizacije domaće poljoprivrede i seoskog turizma. 

Kako ističe Aleksandra Kuratko Pani, voditeljica Udruge, sve je veći interes hrvatskih građana za posjetima ruralnim prostorima, osobito objektima seoskog turizma koji plasiraju vlastite poljoprivredne i prehrambene proizvode i prerađevine kao i one s okolnih poljoprivrednih gospodarstava.

“Nažalost, u medijskom prostoru, kao i na mrežnim stranicama turističkih zajednica i portalima vezanim za hrvatski turizam ovi su objekti još uvijek relativno slabo zastupljeni. To je bio i temeljni razlog pokretanja ove kampanje u okviru koje ćemo prezentirati turističku ponudu naših 20 članova s naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju, ali i ostale turističke sadržaje u destinaciji”, napominje. 

Uz on-line promociju, izradili su i informativne table s QR kodom i naljepnice koje će biti postavljene u objektima članova te majice sa sloganom kampanje. 

Naglašavaju i da su jedina strukovna udruga koja na nacionalnom nivou okuplja pružatelje usluga seoskog turizma, turističke zajednice, akademske institucije i sve ostale zaljubljenike u hrvatsko selo, a koja trenutno broji 50 članova.

Pozivaju pritom sve pružatelje usluga seoskog turizma (primjerice agroturizmi, izletišta, kušaone, ruralni objekti za smještaj i slično), pružatelje usluga pustolovnog turizma, kulturne i obrazovne institucije, nacionalne parkove i parkove prirode, turističke zajednice, lokalne akcijske grupe i udruge, i sve ostale koji žele doprinjeti boljitku ruralnih prostora na učlanjenje.