razvojni_logo_cb_s

Astrološki kutak: 7. ožujak – dan preokreta

Kada je u pitanju astrološka prognoza, 7 ožujak 2023. je datum koji je veoma poseban jer se dešavaju dva bitna događaja. Istog dana Saturn prelazi znak ribe poslije tri godine, a također istog dana na nebu imamo i pun Mjesec u znaku Djevice. Ova dva događanja donose veliki preokrete posebno za osobe koje su rođene u znaku Djevice i u znaku Ribe.

Pun Mjesec u znaku Djevice će pokrenuti mnoge emotivne situacije kada je najvažnije da razmišljamo racionalno i trezveno. Pun mjesec je uvijek neki vid kulminacije svega onoga što se dešavalo, a najvažnije je izvući dobru pouku i lekciju. Ovo će posebno na svojoj koži da osjete osobe koje imaju probleme u emotivnim i ljubavnim odnosima. Najbitnije je okrenuti se sebi i čuvati svoj unutrašnji mir. 

Saturn u znaku Ribe donosi raščišćavanje na globalnom nivou kada će ljudi konačno da se okrenu vjeri i razvoju duhovnosti. Svako treba da sagleda sebe i svoj način vjerovanja, posebno kada su u pitanju aspekti ljubavi i svega onoga što ljubav označava u životu čovjeka. 

Dok je Saturn bio u znaku Vodolije od ožujka 2020 pa do dana današnjeg, donio je veoma jasna pravila ponašanja pojedinca. Pojedinac je trebalo da nauči kako da se ponaša u svijetu fizicke odvojenosti. 

Saturn ulaskom u znak Ribe donosi jaku ljudsku snagu kroz osjećaj i vjerovanja i nadanja.