razvojni_logo_cb_s

Projekt Lika uskoro kreće

Kao što je poznato za mnoga nerazvijena područja u Hrvatskoj pokrenuti su posebni fondovi i projekti. Prije dva dana ministar Regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić najavio je projekt posvećen Lici.

-Kako je pred nama nikada veća mogućnost dostupnosti europskih sredstava mi smo puno razgovarali o operativnim pitanjima koja nam pri tome trebaju pomoći o što većem povlačenju tih sredstava. Izašli smo s mnogim konkretnim zaključcima za koje vjerujem se na kraju naći u jednom zakonodavnom okviru vezanom uz regionalni razvoj. 

Istaknuo bih da smo posebnu brigu  vodili o područjima od posebne državne skrbi i potpomognutim brdsko-planinskim područjima. Vjerujem da ćemo ta područja dalje podupirati i sve izdašnije. Mi smo kroz naše nacionalne programe od 2014. godine naovamo  u ta područja uložili preko 170 milijuna eura kroz naše nacionalne programe. Ta sredstva uspješno rješavaju   brojne projekte, kako  Like tako i u ostalim područjima. Danas bih želio najaviti novi program za Liku vrijedan 4 milijuna eura. Znate da smo već pokrenuli projekt Dalmatinske Zagore, Gorskog Kotara, Slavonije i Srijema, kao i Sisačko-moslavačke županije  putem sredstava Ministarstva regionalnog razvoja. Sada planiramo pomoći Lici i pokrenuti projekte koji će se ovdje realizirati.