razvojni_logo_cb_s

Etno selo Koštunići kao turistička bajka

Na južnim padinama Suvobora, nadomak Rajca, Ravne gore, Rudnika i Maljena – smjestili su se Koštunići. U selu velike ekološke vrijednosti, jabuke, šljive i maline su izvanrednog ukusa, a posebnog kvaliteta su šumski plodovi i ljekovito bilje.

Smeštaj gostiju obezbjeđen je u seoskim vajatima, živopisnim drvenim kućicama, apartmanskog tipa koje imaju podno grijanje i luksuzno kupatilo, kao i TV prijemnik. Domaćin će vas dočekati s ponudom potpuno biološke hrane u domaćoj proizvodnji – rakija šljivovica, prirodni sokovi , pekmez, slatko, med, sir i kajmak.

Etno selo krase i deset neobičnih, dvokrevetnih okruglih soba nastalih od kaca koje su se nekada upotrebljavale za voće. Svaka “kaca” posjeduje sopstveno, potpuno opremljeno kupatilo. Naselje se nalazi pored jezera i okruženo je mirisnom šumom.

Uz samo jezero, koje je podzidano kamenom, nalazi se restoran „Kuća srpskih domaćina“ sa 150 mjesta.

Restoran pruža veliku ponudu specijaliteta ispod sača, kao i specijaliteta od ribe, a u zimskom periodu i uživanje pored kamina.

Etno restoran je jedinstven po autentičnom ambijentu enterijera – toplota drveta i mnoštvo detalja čine ga izuzetnim a tradicionalno prepoznatljivim.

Uživaćete u starim jelima srpske kuhinje, poput kupusa iz zemljanog lonca, proje, gibanice, kačamaka. Tu su litrići, čokanjčići, čuture, zemljani čančići za kiselo mlijeko – ambijent koji ima ukus i miris minulih vremena.

Ukoliko putujete iz Beograda Ibarskom magistralom, najbrži put vam je preko Rajca.

Ukoliko putujete iz Beograda Ibarskom magistralom, najbolji put vam je preko Gornjeg Milanovca i Takova.

Iz Gornjeg Milanovca pratite put za Takovo, i tim putem vozite sve do Brezne i posle 3km skrenite desno. Taj put vas vodi direktno u Koštuniće.